Seringen snoeien

Seringen zijn vaak terug te vinden in parken of tuinen omdat het mooie bloemen en decoraties geeft aan deze gebieden. Het snoeien kan nodig zijn om de schoonheid en gezondheid van de plant ervoor te zorgen dat deze goed weergeeft. Maar hoe en wanneer moet je deze planten snoeien? In dit artikel gaan we uitleggen hoe je Seringen het beste kunt snoeien.

Eigenschappen Seringen

Seringen zijn winterharde bladverliezende bomen die ongeveer 6 á 10 meter hoog worden. De bomen hebben grote donkergroene bladeren die zacht zijn aan aanvoelen. De bloemen van Seringen komen van mei tot juni, ze zijn groot en lilablauw en hebben een zoete geur. Wanneer de bloemen geel worden zorg er voor dat je deze snel plukt, hiermee voorkom je dat de pitten de bomen infecteren.

Waarom snoeien?

Het snoeien van Seringen heeft veel voordelen. Aan de ene kant kan het helpen om de vorm van de boom te behouden. Een goede vorm betekent meer bloei. Snoeien is ook belangrijk om de gezondheid van de boom te garanderen. Droge en dode takken kunnen worden verwijderd om de gezondheid van de boom te waarborgen. Snoeien vermindert ook het risico van bacteriële of schimmelinfectie.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe en wanneer snoeien?

Het snoeien van Seringen zou aan het begin van de lente of het einde van de winter worden gedaan. Dit biedt de boom voldoende tijd om te herstellen van de stress die kan worden veroorzaakt door het snoeien. Maar als je een vroege bloemsoort hebt waar je op wilt tijd het snoeien is het beter om dit te doen na de bloei.

Het snoeien begint met het verwijderen van alle dode en zwakke takken. Verder kun je ervoor kiezen om korte takken die bijeen staan ​​en naar binnen wijzen te halveren. Dit geeft meer lucht binnen, waardoor de bomen meer licht krijgen. Het vermindert ook het risico op ziekte en schimmelinfectie. Verwijder ook de takken die de luchtblaasjes van de boom bedekken, omdat de luchtstroom onderbroken wordt als de blaasjes bedekt zijn.

Als je Seringen gaat snoeien, is het belangrijk gereedschap te gebruiken dat schoon en scherp is om een ​​nette snede achter te laten. Gebruik voor het snoeien een tuinschaar, een handschaar of een snoeischaar. Gebruik bij het uitvoeren van de snoei geen schaar die voor andere dingen wordt gebruikt. Als je geen speciale snoeischaar hebt, kun je ook een oude schaar gebruiken die je vermijdt om te gebruiken om iets anders te snijden.

Na de snoei

Na het snoeien van Seringen is het belangrijk dat je de snede verzorgd. Schoon door middel van schoon koud water. Ook voor de verzorging van de snede kun je staalwol gebruiken om het te behandelen met schimmelwerend middel of een ander antiseptisch middel. Plak de snijwonden met lijm om verdere infectie te voorkomen.

Conclusie

Seringen zijn mooie bloemen en decoraties voor parken en tuinen. Het snoeien van Seringen vereist gepaste zorg om ervoor te zorgen dat beide de boom en de omgeving mooi en gezond blijven. Het is belangrijk dat je de Seringen aan het begin van de lente of het einde van de winter snoeit. Gebruik hiervoor gereedschap dat schoon en scherp is om een ​​nette snede achter te laten. Vergeet ook niet om de snijwonden te verzorgen door het goed te reinigen en de sneden te behandelen met antiseptische middelen.

Plaats een reactie