Seringenboom snoeien

De seringenboom is een populaire, decoratieve tuinboom die in veel tuinparken en tuinen te vinden is. Ze komen voor in drie verschillende soorten en kunnen tegen alle weersomstandigheden, zelfs zware winters, door komen. Het snoeien van deze bomen vergroot de schoonheid van hun prachtige bloei. Snoeien van seringenbomen moet door een professionele tuinman gebeuren die gespecialiseerd is in het snoeien van bomen.

Hoe een Seringenboom snoeien

De juiste periode

Het is het beste om te beginnen met snoeien van seringenbomen in het vroege voorjaar, dat wil zeggen in februari of maart. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je een gezondere en mooiere boom krijgt als de bloei begint. Wees er echter wel op bedacht dat er verschillende bomen zijn die verschillende snoeiperiodes hebben en je deze informatie in de gaten moet houden. Als je de boom te vroeg snoeit, kan dit tot ernstige schade aan de boom leiden.

Verwijderen van dood en zwak hout

Het eerste wat je moet doen als je begint met het snoeien van je seringenboom, is het verwijderen van alle zwakke of dood hout. Deze takken zijn beschadigd, geknakt of zelfs ziek en zullen de kwaliteit en structuur van de boom verminderen als je ze niet verwijderd. Als je dit doet, is het van cruciaal belang dat je alleen dood hout of takken wegknipt, waardoor je de boom en de gezondheid ervan veiligstelt.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Snoeien om de vorm te behouden

Om ervoor te zorgen dat je seringenboom er altijd goed uitziet, is het belangrijk om de vorm te behouden die je bij het planten hebt gekregen. Maak gebruik van een hark, schaar of zaag om de takken te verwijderen die te lang zijn of buigen. Voor het behoud van de vorm kun je ook onderste takken knippen en ervoor zorgen dat de bovenste takken niet te dicht bij elkaar staan. Snoeien van seringenbomen moet elk jaar gebeuren om de vorm te behouden.

Meten en markeren

Het is belangrijk om de hoogte van de seringenboom te meten voordat je begint met het snoeien ervan. Meet de hoogte in centimeters of meters. Ook is het goed om de takken te markeren met lint of stoffen om het snoeiwerk veiliger en eenvoudiger te maken. Zo weet je waar je bezig bent en kun je tijd besparen.

Gereedschappen voor het snoeien

Je moet een aantal verschillende gereedschappen gebruiken om je seringenboom op de juiste manier te snoeien. Harken en scharen zijn een must voor het verwijderen van de onderste takken. Verder heb je een ladder nodig als je hoge bomen wilt snoeien, en een stevige boomschaar voor het knippen van dikkere takken. Ook moet je dievenklauwen of -mesjes aanschaffen, vooral als je een oudere boom hebt met langere, dikke takken.

Eindconclusie

Snoeien van seringenbomen is belangrijk om de tuin of het park gezond en schoon te houden. Het is belangrijk om te weten hoe je deze bomen het beste kunt snoeien, de juiste periode van het jaar, hoe je dit aanpakt en welke gereedschappen je nodig hebt om het snoeiwerk uit te voeren. De seringenboom verrijkt je tuin of park met kleur en schoonheid, dus als je ervoor wil zorgen dat je de maximale schoonheid uit deze bomen krijgt, is snoeien hiervoor een must.

Plaats een reactie