Siergrassen snoeien

Siergrassen zijn populaire planten die in veel tuinen te vinden zijn. Ze zijn zeer geschikt voor verschillende tuinontwerpen die er uniek en interessant uitzien. Om er het maximale uit te halen is het belangrijk dat de planten goed worden verzorgd , vooral als het gaat om het snoeien van siergrassen. De meeste siergrassen vereisen een jaarlijks snoeien om hun beste uiterlijk te behouden. In dit artikel gaan we dieper in op het snoeien van siergrassen, waaronder in welke periode het het beste kan gebeuren, hoe je de planten aanpakt en met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

Wanneer is de beste tijd om siergrassen te snoeien?

De beste tijd om siergrassen te snoeien is tijdens de vroege lente, gemiddeld eind februari tot begin maart afhankelijk van het weer. Op die manier heeft de plant tijd om te herstellen voor de zomer. Je kunt het snoeien ook uitstellen naar het begin of midden van de zomer, maar dan heb je het risico dat de grassen, als je te drastisch snoeit, niet meer genoeg tijd hebben om goed te herstellen voor de winter.

Hoe pak je het snoeien aan?

Als je de perfecte legborden hebt bereikt, blijf je deze lange periode jaarlijks knippen. Begin met een algemene trim, waarbij je alle punten die boven het gewenste niveau uitsteken gelijk zet. Als je de grassen nog niet hebt gesnoeid, maak je je gereed en reduceer je de hoogte met een derde. Als je grassen later in het seizoen snoeit, beperk je je bij een trim alleen tot kleine aanpassingen.

Er is geen algemene richtlijn voor hoeveel je moet knippen. Maar als je de planten te ver snoeit, kunnen ze kwetsbaar zijn voor schimmels en bodemschimmels. Houd de lengte van de grassen beperkt bij het snoeien.

Vergeet niet om alle dode materialen te verwijderen van het bed. Doe dit met enige voorzichtigheid , omdat je niet alle grassen wilt beschadigen. Als je de bladeren en zaden van de plantaardige delen hebt verwijderd, kun je de aangrenzende planten inspecteren en snoeien, indien nodig.

Met welke gereedschappen je snoeien uitvoert?

Voor het snoeien van siergrassen heb je enkele verschillende gereedschappen nodig. Een paar goede kwaliteit snedescharen zijn het beste om de planten zachtjes te knippen. Om de grassen met afgeronde randen te trimmen en de hedendaagse look te geven zijn een paar goede kwaliteit kleine scharen het beste.

Voor het snoeien van grote grassen is een motorzaag ook een goed idee. Maar je moet/zou het snoeien uitvoeren met verstand. Professionele tuinexperts overwegen het gebruik van een heggenschaar. Deze schaar is extra scherp waardoor je de grassen perfect kunt trimmen en goede resultaten krijgt.

Conclusie

Tenslotte is het belangrijk dat je de grassen goed sex snoeien om hun beste uiterlijk te behouden. De beste tijd om de grassen te snoeien is tijdens de vroege lente, en je moet voorzichtig zijn om ze niet te ver te snoeien. Verwijder ook alle dode materialen en wees voorzichtig bij het inspecteren en snoeien van de aangrenzende planten. Bij het snoeien heb je gereedschappen nodig zoals snedescharen, kleine scharen of een heggenschaar. Als je deze stappen volgt, kan de tuin er perfect uitzien met de siergrassen.

Plaats een reactie