Spirea Snoeien

De Spirea is een mooie struik die je tuin een relatief gemakkelijke maken om goed te verzorgen en er gorgeous uit te laten zien. Snoeien is een essentieel onderdeel van de verzorging en onderhoud van de Spirea als je optimaal van deze mooie plant wilt genieten. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de Spirea het beste kunt snoeien, wanneer je dit het beste kunt doen en met welke gereedschappen je dit kunt uitvoeren.

Waarom snoeien

Snoeien heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het de Spirea bij het verjongen en het creëren van een mooie groei. Door de struik tijdig te snoeien, worden consecutieve jaren verbetering gezien in bundeligheid, bloemproductie en enormiteit van de bloemen. Daarnaast kun je op deze manier ook de contouren van een struik benadrukken, net zoals je bij hagen kunt doen. Tenslotte is snoeien ook een makkelijke manier om de plant schoon te houden van droge of dood blad.

Wanneer snoeien

De beste tijd om de Spirea te snoeien is na de bloei. Wanneer je kiest voor het snoeien van Spirea in de lente, kun je een aantal problemen komen tegen. Dit is vooral het geval als de Spirea in de winter is beschadigd door vorstdoden of andere schade die is ontstaan ​​door bar en sterk weer. Als je de Spirea deze lente snoeit, zal het waarschijnlijk niet bloeien omdat er niet zoveel bloemen zijn om uit te kiezen. Daarom is na de bloei de beste tijd om de Spirea te snoeien.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe te snoeien

Zodra je weet wanneer je de Spirea moet snoeien, is het belangrijk om te weten hoe je dit moet aanpakken. Om te beginnen moet je de hele struik bekijken in zoek naar dor, dood of afgestorven blad en takken. Als je deze in de gaten hebt, snoei je deze af voorzichtig. Houd er rekening mee dat je nooit meer dan een derde van de grootte van de struik kunt snoeien in één seizoen. Vervolgens kun je de takken knippen die verward zijn, zodat je de algehele esthetische aantrekkingskracht van de plant behoudt. Als je deze takken helemaal afknipt, kan de plant meer licht krijgen, dus helemaal naar de basis van de struik en snoei langzame takken.

Gereedschappen

Voor het snoeien van Spirea heb je het juiste gereedschap nodig. Om te beginnen, heb je pruners nodig om de takken te knippen. Pruners of snoeischaar hebben verschillende groottes, waarbij de kleine geschikt is voor takken van maximaal 5/8 inch in doorsnede. Als je grotere takken wilt snoeien, heb je een loofschaar nodig die krachtig genoeg is om door dikkere takken te maken. Als je veel dode takken moet knippen, heb je een grotere afschottang of takkenschaar nodig. Tenslotte, als je hele takken wilt verwijderen, heb je een snoeischaar nodig die krachtig genoeg is om dikkere takken af te knippen.

Conclusie

Snoeien is een vereiste als je optimaal van je Spirea wilt genieten. Als je weet wanneer je de Spirea het beste kunt snoeien, met welk gereedschap en hoe je dit aanpakt, ben je goed op weg om profijt te hebben van de voordelen. Met de juiste gereedschappen en de juiste technieken kun je de Spirea snoeien in optimaal en verjongen, waardoor je tuin er goed verzorgt uitziet.

Plaats een reactie