Struiken Snoeien

Struiken behoren tot een van de meest eenvoudig te onderhouden en toch belangrijkste elementen van onze tuin. Maar als we het goed willen houden, dan is het belangrijk dat we er tijd aan besteden om ze periodiek te snoeien. Zo kunnen struiken toch optimaal van hun mooie bladeren blijven genieten, een goede groei en een mooi uiterlijk bewaren.

Om de struiken op de juiste manier te snoeien, dat gezond en mooi blijven, is het noodzakelijk om bepaalde richtlijnen en tips in acht te nemen. Hier zal ik iedereen helpen met een handleiding met informatie over het snoeien van struiken, waarin ik onder meer de beste manier, de juiste periode, de benodigde materialen en de belangrijkste stappenbezoeken om de struiken te snoeien.

Beste Periode

Het eerste waar we op moeten letten voor het snoeien van onze struiken is dat we dit moeten doen in een periode waarin de struiken niet in bloei zijn. De winter is gewoonlijk de beste optie omdat de struiken dan minder kwetsbaar zijn voor de invloeden van buitenaf. Dit is ook de reden waarom meeste tuinlieden hun struiken in de winter snoeien, wanneer de struiken minder water nodig hebben en dus meer tijd hebben om te herstellen. Als we de struiken snoeien in een periode dat de temperatuur lager is, bijvoorbeeld in de lente of de herfst, dan hebben de struiken niet genoeg tijd om te herstellen en kunnen ze geschikt zijn voor een aantal ziekten.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Benodigd gereedschap

Voor het snoeien van struiken hebben we een aantal gereedschapppen nodig. Ten eerste hebben we secateurs nodig. Secateurs zijn kleine, scherpe instrumenten met naar binnen wijzende messen die gebruikt worden om kleine takken af te snijden. Daarnaast hebben we een snoeischaar nodig. Dit is een groter instrument dat gebruikt wordt om stevigere takken en twijgen af te knippen. Als laatste is het belangrijk om een paar handschoenen bij de hand te hebben. Dit is om uw handen te beschermen tegen mogelijke schaaf- of snijwonden.

Stapsgewijze handleiding

Om de struiken correct te snoeien, adviseren we u de volgende stappen te volgen:

  1. Kies de takken en twijgen die moeten worden gesnoeid. Kies alleen voor zieke, doodgegane of zeer lange of dichtbije struiken.
  2. Merk deze takken en twijgen op. Dit is een stap die vaak wordt vergeten, maar die deel uitmaakt van het proces. Door de takken te markeren voordat we gaan snoeien, voorkomen we dat we het ontwerp van de struiken veranderen.
  3. Gebruik voor het snoeien secateurs en een snoeischaar. Gebruik altijd de juiste technieken voor het afsnijden ervan en zorg ervoor dat u altijd een schone snij krijgt, zodat de tak gezond en sterk blijft.
  4. Snoei de takken één voor één. Pas hierbij de beste vorming toe met een natuurlijke afwerking. Vermijd delen die niet bij elkaar passen en let op dat de struiken dezelfde bosvorm behouden.
  5. Als u klaar bent, voer dan een laatste inspectie uit. Kijk of alles goed is gesnoeid en of er geen takken overgebleven zijn. Verwijder alle losse takken en twijgen.
  6. Afsluiting

    Zoals je kunt zien, is het snoeien van struiken een cruciaal onderdeel van tuinverzorging. Als je het op de juiste manier en in de juiste periode doet, kun je genieten van een mooie, verzorgde tuin met gezonde en mooie struiken. Neem deze tips in je voordeel, gebruik de juiste materialen en geniet van je prachtige tuin!

Plaats een reactie