Treurwilg snoeien

Treurwilg is een van de meest populaire soorten bomen in Nederland. Deze sierlijke boom, die ook bekend staat als witwilg, komt oorspronkelijk uit Europa. De treurwilg is een symbolische boom, die vaak wordt geassocieerd met rouw en verdriet. Deze boom heeft glanzend groene, geveerde bladeren en eetbare, gekleurde bessen. Veel mensen planten treurwilgen om hun tuin een rustieke look te geven. Hoewel deze boom populair is bij tuinliefhebbers, heeft het snoeien ervan vaak specifieke aandacht nodig. Hieronder leest u meer over het snoeien van een treurwilg.

Periode voor het snoeien

Treurwilg is het meest geschikt voor snoeien in de lente en de herfst. In deze seizoenen is de Boom actief bezig met het omzetten van energie. Snoeien in deze periodes is dus het meest gunstig voor de Boom, omdat hij hiermee het beter kan gebruiken om zijn kracht te herstellen. Als het hardnekkige takken snoeien, is het het beste om te wachten met de winter minimaal drie maanden voor zijn winterrust. Dit geeft de Boom voldoende tijd om te herstellen en zijn vigor weer op te bouwen.

Snoeien met de juiste Gereedschappen

Als je de juiste gereedschappen gebruikt, kun je een treurwilg op een veilige en efficiënte manier snoeien. Het is belangrijk om een goed afgesleten schaar, snoeischaar of snoeizagen te gebruiken. Het is ook belangrijk om een veiligheidssbril te dragen als je deze gereedschappen gebruikt, omdat je risico loopt op stukjes hout, blad of ander puin dat vrijkomt als je de takken van de boom snoeit. Trek stevige kleding aan waar je geen last hebt van je benen en armen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Goed opletten voor schade

Tijdens het snoeien van een treurwilg is het belangrijk om schade aan de Boom te voorkomen. Probeer takken die je snoeit te verwijderen en te verwijderen van de houdingen volgens je natuurlijke vorm als je de boom snoeit. Trek ook geen te lange takken te ver uit de kern van de Boom; ze kunnen de Boom schaden. Wanneer je een oude treurwilg snoeit, bescherm de basis van de Boom altijd tegen schade door een licht materiaal als schuim of kranten te gebruiken. Kies daarom voor het snoeien van een treurwilg alleen geschikt materieel.

Snoeien met een Plan in Gedachten

Als je een treurwilg snoeit, moet je een plan maken. Bepaal of je de Boom wilt vormen, prune of verjongen. Uw plan hangt af van uw specifieke behoeften. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel schaduw je wilt en wat je wilt bereiken met je boom. Daarnaast moet je ook overwegen hoe je de boom zoiaal en verticaal kunt laten groeien. Vermijd tijdens het snoeien van de treurwilg het snijden in de kruin van de boom om schade te voorkomen. Als je de boom in vorm wilt houden, kan u tevens gebruik maken van technieken als Pleaching.

Einde Voorbereidingen

Zorg er vervolgens voor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij je hebt. Zorg er ook voor dat je te werk gaat door de Boom in secties te verdelen. Begin met elke junks vast te stellen en te verwijderen. Vervolgens kun je de takken blijven verminderen tot ze de gewenste vorm hebben. Als er grote takken worden verwijderd, is het belangrijk om te vermijden dat je schade aan de kruin toebrengt. Je kunt dit punt het beste markeren met een speciale groene verf.

Het eindresultaat

Na deze procedure zal uw treurwilg er gevormd, gezond en mooi uitzien. Vergeet daarom niet om uw boom na het snoeien water te geven. Geef het veel water, vooral in de droge seizoenen. Je kunt ook extra voeding geven om ervoor te zorgen dat je boom gezond en gevigoureerd blijft. Na enkele jaren snoeien kan de treurwilg nieuwe bladeren gaan produceren en er perfect uitzien.

Het snoeien van een treurwilg is een grote taak, dus het is belangrijk om te weten hoe je het het beste kunt doen. Treurwilgen kunnen het beste worden gesnoeid in de lente en herfst. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen gebruikt om ervoor te zorgen dat de Boom niet wordt beschadigd. Schade aan de Boom voorkomen is essentieel, omdat dit de Boom niet alleen een onnatuurlijke uitstraling kan geven, maar ook kan leiden tot bladvlekken en een lage vermogen om op natuurlijke wijze nieuwe bladeren te maken. Als u alle benodigde materialen en gereedschappen hebt, volgt u eenvoudig de geschilderde stappen en krijgt u een gezonde, mooi gevormde treurwilg.

Plaats een reactie