Vaste planten snoeien

Vaste planten zijn een populaire keuze bij de meeste tuinliefhebbers. Ze kunnen namelijk een eigentijdse of klassieke look toevoegen aan de tuin, alsmede het hele jaar door een frisse bloei geven. Het is daarom belangrijk dat je je vaste planten regelmatig snoeit zodat jouw tuin langer plezier blijft geven. Maar hoe doe je dat het beste? In dit artikel vertellen we je alles over het snoeien van vaste planten.

Welke soorten Vaste planten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vaste planten. Sommige populaire vaste planten zijn vergeet-mij-nietjes, lavendel, vlinderstruik, Levkoje, gebruinde margriet en kattenstaarten. Er zijn echter tal van andere variëteiten. Als je op zoek bent naar een specifieke soort vaste plant, dan is het verstandig om van tevoren wat onderzoek te doen naar de verschillende soorten.

Waar moet je op letten bij het snoeien van vaste planten?

Voordat je begint met het snoeien van vaste planten, is het belangrijk dat je een aantal zaken in acht neemt. Ten eerste moet je er rekening mee houden dat niet alle soorten vaste planten op dezelfde manier gesnoeid kunnen worden. Het is aan te raden dat je informeert welke soort paen het beste tegen snoeien kan en wanneer het beste gesnoeid kan worden. Ook is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen kiest voor het snoeien. Bekijk de plant goed voordat je begint met snoeien en kies het juiste gereedschap om deze te snoeien.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe snoei je Vaste planten?

Het snoeien van vaste planten is vrij eenvoudig en kan meestal in het voorjaar of na de bloei gebeuren. Als je een verzwakte of dode plant hebt, snoei deze dan zo snel mogelijk weg. Als je een vaste plant gaat snoeien, is het belangrijk dat je het gereedschap gebruikt dat het beste bij de plant past. Je kunt bijvoorbeeld een kleine schaar of een snoeischaar gebruiken om de plant korter te maken. Als je de planten langer wilt maken, kun je een lange, zachte snoeischaar of grasmaaier gebruiken. Zorg ervoor dat je je gereedschap goed ontsmet voordat je begint met snoeien, zodat er geen schimmel naar de andere planten wordt overgedragen.

Hoe vaak moet je Vaste planten snoeien?

Hoe vaak je je vaste planten moet snoeien, hangt af van hun soort en leeftijd. Het is bijvoorbeeld raadzaam om jonge planten meer te snoeien, zodat ze in het volgende seizoen goed kunnen groeien. Oudere planten die in de loop van de tijd verzwakken of vervormen, kunnen een jaarlijkse snoeibeurt krijgen. Vergeet ook niet om elke twee jaar nieuwe vaste planten toe te voegen, zodat je tuin er fris blijft uitzien.

Waar moet je op letten bij het bewaren van snoeigereedschap?

Voordat je de snoeigereedschappen terug naar de opslagruimte of schuur brengt, is het verstandig om deze goed te reinigen en grondig te desinfecteren. Gebruik hiervoor speciale desinfecterende lage of schoonmaakalcohol. Ook moet je ervoor zorgen dat er geen water op je gereedschap staat, aangezien dit kan leiden tot het roesten van de messen of het aantasten van andere metalen onderdelen. Zorg er vervolgens voor dat je het gereedschap opbergt in een droge en schone omgeving, zodat het gereedschap in goede staat blijft.

Conclusie

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg en ervoor zorgt dat je tuin er mooi en fris uit blijft zien. Als je op zoek bent naar een opvallende tuin, dan zijn vaste planten een goede keuze. Maar wanneer je deze wilt behouden, is het belangrijk dat je ze met regelmaat snoeit. Weet je soort plant en wat de beste manier is om deze te snoeien, bekijk je gereedschap goed en vul dit aan als dat nodig is, reinig deze na gebruik goed en zorg ervoor dat je gereedschap veilig opbergt. Als je deze tips goed in acht neemt en regelmatig je vaste planten snoeit, dan zal je tuin er ieder jaar mooi uitzien.

Plaats een reactie