Verbena bonariensis snoeien

Het belang van snoeien

Verbena bonariensis is een bloeiende sierplant die gebruikt wordt voor tuinen, parken, landschapsontwerp en andereplantages. Het heeft grote, donkerrode bloemen. Omdat Verbena bonariensis een sierplant is, is het cruciaal dat hij goed wordt onderhouden. Een van de meest effectieve manieren om de plant in een goede conditie te houden, is door het regelmatig te snoeien. Snoeien maakt Verbenabonariensis sterker en gezonder, zodat de plant in staat is meer bloemen te produceren.

Wanneer je Verbena bonariensis kunt snoeien

De beste tijd om Verbena bonariensis te snoeien is na de bloei. Door de plant te snoeien na de bloei, verbetert de luchtcirculatie rond de plant en maak je de plant sterker en gezonder. Als je verbena eerder dan na de bloei snoeit, kan dit resulteren in minder bloemen de volgende seizoenen. Je kunt ook ervoor kiezen om te snoeien als de plant te veel groeit, tijdens de zomer of herfst. Als je de plant snoeit als hij te veel groeit, zal het resulteren in een meer stabiele plantverhouding.

Hoe je Verbena bonariensis moet snoeien

Het is heel belangrijk om Verbena bonariensis met de juiste technieken en gereedschappen te snoeien zodat de bloemen groter en de plant sterker wordt. Je hebt een scherp paar schaar, snoeischaar of bijl nodig om de plant te snoeien. Gebruik niet te veel kracht bij het snoeien, omdat dit de plant schade kan toebrengen. Als je begint met snoeien, knip dan alleen de dode en zieke takken af om de plant een goede groeikans te geven. Als de Verbena bonariensis te groot wordt, kun je de takken ook afknippen, maar alleen als dit écht nodig is om de plant weer in proporie te krijgen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Waar je op moet letten bij het snoeien

Er zijn een paar punten waar je op moet letten als je Verbena bonariensis gaat snoeien. Ten eerste moet je altijd je gereedschappen schoonhouden. Je moet ook een goede ladder gebruiken zodat je de hoge delen van de plant kunt bereiken. Daarom moet je er zeker van zijn dat je alle middelen hebt voordat je begint met snoeien. Je moet ook voorzichtig zijn met het verwijderen van de zieke takken, zodat je de gezonde bladeren en bloemen behoudt. Als je klaar bent met snoeien, kun je een bemesting toepassen of een insectenwerend middel gebruiken om de plant gezond te houden.

Conclusie

Snoeien is een belangrijk onderdeel van de tuinonderhoud en daarom is het belangrijk dat je weet hoe je Verbena bonariensis op de juiste manier kunt snoeien. De beste tijd voor het snoeien is na de bloei, maar je kunt ook tijdens de zomer of herfst afhankelijk van de situatie afknippen. Gebruik alleen de juiste gereedschappen zodat je deze sierlijke plant gezond en sterk kunt houden. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je Verbena bonariensis in de best mogelijke conditie blijft, zodat hij vele jaren kan bloeien.

Plaats een reactie