Verbena snoeien

Verbena is een veel voorkomende groenblijvende sierplant, die een lange bloemenperiode heeft. Het is een zeer vaak voorkomend element in bloementuinen en op terrassen. Verbena is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, variërend van lichtroze tot diep paars, en heeft mooie, witte bloemen die een subtiele geur afgeven. De plant vereist weinig verzorging, maar wil wel regelmatig gesnoeid worden om het mooi te houden.

Snoeien van Verbena

Het snoeien van Verbena is een relatief eenvoudige taak, die regelmatig herhaald moet worden om het mooi te houden. De beste tijd om de plant te snoeien is in het voorjaar, net voordat de plant begint te bloeien. Snoei alleen de bedorven en verdorde takken uit de plant, omdat dit het bloeipotentieel verbetert. Als je tijdens het bloeiseizoen snoeit, zullen de bloemen groter, langer en dichtere clusters vormen. Als je de Verbena na het bloeien in de herfst snoeit, zal de plant meer groeien en de volgende voorjaar eerder bloeien.

Het beste gereedschap om Verbena mee te snoeien is een stevige schaar. Snoei alle doodgeworden en bedorven takken en knoppen, maar snoei de plant nooit terug tot op de grond. Als de trossen zijn verwelkt, kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant er weer fris en gezond uit te laten zien. Gebruik immer scherpe scharen om de plant mooi en evenwichtig te snoeien, om schade aan het blad te voorkomen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Verzorging van Verbena

Verbena is een redelijk gemakkelijk te verzorgen en onderhouden plant. De plant heeft weinig water nodig, maar het liefst warm water, en heeft daarbij een goede, koele plek op een zonnige locatie nodig. Vermijd warme, droge plaatsen omdat de plant hier niet goed tegen kan. Geef de plant regelmatig wat kunstmest, zodat alle voedingsstoffen voldoende aanwezig zijn, zodat de plant optimaal kan profiteren. Vermijd ook kalkrijk water, omdat dit schadelijk is voor de plant. Vermijd ook het gebruik van gif om schimmel of onkruid te bestrijden en gebruik alleen natuurlijke sprays of poetsvocht om ongedierte te bestrijden.

Om de Verbena zo mooi mogelijk te houden, moet je de plant regelmatig snoeien. Snoei de plant in het voorjaar voor extra bloei, in de zomer om het er gezond en fris uit te laten zien en in de herfst na de bloei. Gebruik stevige scharen en zorg ervoor dat je de plant niet te kort snoeit, omdat je anders het bloeipotentieel vermindert. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te optimaliseren, voed de plant regelmatig en verwijder ongedierte door middel van natuurlijke sprays.

Plaats een reactie