Verbena snoeien

Verbena is een veel voorkomende groenblijvende sierplant, die een lange bloemenperiode heeft. Het is een zeer vaak voorkomend element in bloementuinen en op terrassen. Verbena is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, variƫrend van lichtroze tot diep paars, en heeft mooie, witte bloemen die een subtiele geur afgeven. De plant vereist weinig verzorging, maar wil wel regelmatig gesnoeid worden om het mooi te houden.

Snoeien van Verbena

Het snoeien van Verbena is een relatief eenvoudige taak, die regelmatig herhaald moet worden om het mooi te houden. De beste tijd om de plant te snoeien is in het voorjaar, net voordat de plant begint te bloeien. Snoei alleen de bedorven en verdorde takken uit de plant, omdat dit het bloeipotentieel verbetert. Als je tijdens het bloeiseizoen snoeit, zullen de bloemen groter, langer en dichtere clusters vormen. Als je de Verbena na het bloeien in de herfst snoeit, zal de plant meer groeien en de volgende voorjaar eerder bloeien.

Het beste gereedschap om Verbena mee te snoeien is een stevige schaar. Snoei alle doodgeworden en bedorven takken en knoppen, maar snoei de plant nooit terug tot op de grond. Als de trossen zijn verwelkt, kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant er weer fris en gezond uit te laten zien. Gebruik immer scherpe scharen om de plant mooi en evenwichtig te snoeien, om schade aan het blad te voorkomen.

Verzorging van Verbena

Verbena is een redelijk gemakkelijk te verzorgen en onderhouden plant. De plant heeft weinig water nodig, maar het liefst warm water, en heeft daarbij een goede, koele plek op een zonnige locatie nodig. Vermijd warme, droge plaatsen omdat de plant hier niet goed tegen kan. Geef de plant regelmatig wat kunstmest, zodat alle voedingsstoffen voldoende aanwezig zijn, zodat de plant optimaal kan profiteren. Vermijd ook kalkrijk water, omdat dit schadelijk is voor de plant. Vermijd ook het gebruik van gif om schimmel of onkruid te bestrijden en gebruik alleen natuurlijke sprays of poetsvocht om ongedierte te bestrijden.

Om de Verbena zo mooi mogelijk te houden, moet je de plant regelmatig snoeien. Snoei de plant in het voorjaar voor extra bloei, in de zomer om het er gezond en fris uit te laten zien en in de herfst na de bloei. Gebruik stevige scharen en zorg ervoor dat je de plant niet te kort snoeit, omdat je anders het bloeipotentieel vermindert. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te optimaliseren, voed de plant regelmatig en verwijder ongedierte door middel van natuurlijke sprays.

Plaats een reactie