Viburnum tinus snoeien

Viburnum tinus is een prachtig bladhoudend struikruit dat gezien wordt als een van de mooiste heesters die als sierplant gebruikt kan worden. Met een prachtige donkergroene bladeren en kleine meeldraden, deelt deze heester zijn charme met zijn omgeving. Als je deze heester in je tuin wil hebben, is snoeien een van de belangrijkste taken die je regelmatig moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat hij gezond en mooi blijft. In dit artikel zullen we bespreken hoe je het beste Viburnum tinus kan snoeien.

Hoe snoei je Viburnum tinus?

Eén van de belangrijkste elementen bij het snoeien van Viburnum tinus is de timing. Als je kiest voor de verkeerde moment, zal deze heester niet de bloemen en meeldraden die hij zou moeten produceren. De beste periode om deze heester te snoeien is na de voorjaarsbloei, zodat hij genoeg energie heeft om weer te bloeien. Je moet ook onthouden dat het verstandig is om de bloemen te behouden terwijl je snoeit, omdat ze een slaapplaats vormen voor provinciedieren als je deze heester in de buitenlucht hebt.

Het snoeien van Viburnum tinus begint met het verwijderen van de zwakkere en zieke takken. Dit zou je vooral moeten doen in de basis en later werken naar boven toe. Als je aan de basis werkt, is het belangrijk om een stevige greep te hebben als je de hakmes beweegt om te voorkomen dat je een ongewenst deel van de stam knipt. Als je de takken van boven naar beneden verwijderd, komt er meer licht bij de basis van de heester waardoor de wortels meer kracht krijgen. Je moet ook baby’s die aan het verschijnen zijn snoeien, omdat ze een dicht bladerdek creëren waardoor licht niet bij de andere takken kan komen. Verwijder ook dode en zieke takken die wat last hebben van schimmels of insecten.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het volgende is om op grote hoogte af te knippen. Als de heester naar de zijkanten is gegroeid en zich uitbreidt, is het belangrijk om deze in bedwang te houden door een stuk van de uiteinden te knippen. Op deze manier behoud je de oorspronkelijke vorm en staat en voorkom je dat de heester te dicht wordt voor het licht. Je kunt ook een stuk bovenaan knippen om de heester breder te laten worden.

Gereedschappen en technieken bij het snoeien van Viburnum tinus

Voor het snoeien van Viburnum tinus heb je een paar verschillende gereedschappen nodig. Een stevige snoeischaar, een goede hakmes en een kostuum zijn de belangrijkste gereedschappen die je nodig hebt om een goed resultaat te krijgen. Een snoeischaar is ideaal om kleine takken mee te snoeien en een hakmes is het gereedschap dat je gebruikt wanneer je dieper in een tak moet knippen. Een kostuum biedt je meer controle over je snoeiwerk, omdat een kostuum je beschermt tegen bijvoorbeeld stekels.

Het kiezen van de juiste technieken bij het snoeien van Viburnum tinus is net zo belangrijk als het gebruik van de juiste gereedschappen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je steeds gelijkmatig snijdt, zodat de heester er natuurlijk uitziet. Je moet ook voorzichtig zijn als je de takken afknipt, zodat je ervoor zorgt dat je geen ongewenste stukken wegknipt. Vervolgens moet je precies snijden, zodat de twee tegengestelde uiteinden perfect aansluiten. Gebruik jezelf als marker om te bepalen waar je moet snoeien, omdat je makkelijker kunt bepalen wanneer je de juiste plaatsen hebt bereikt, in plaats van elke tak apart te knippen, omdat je soms een einde kan maken aan de tak op de verkeerde plaats.

Conclusie

Het snoeien van Viburnum tinus is niet al te moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Zorg dat je de juiste gereedschappen gebruikt en houd rekening met de juiste technieken. Snoei ook op de juiste tijd, zodat je de heester de nodige energie geeft om te bloeien. Als je de juiste zorg geeft aan deze heester, zal deze de juiste vorm bewaren en vele jaren van je kunnen genieten.

Plaats een reactie