Vijgenboom snoeien

Vijgenbomen zijn bomen met een lange geschiedenis. In de Oudheid werden ze al verbouwd en genoten ze een speciale status. Tegenwoordig worden vijgenbomen veel gekweekt als bijvoorbeeld tuinbomen of als decoratie in steden en gemeenschappen. Maar net als alle andere bomen hebben vijgenbomen regelmatig onderhoud nodig, met name om de boom goed te laten groeien en de oogst gezond te houden. Met name het
snoeien van de vijgenboom is van groot belang. Hieronder geven we u meer informatie over hoe u de vijgenboom op het beste kunt snoeien, in welke tijd van het jaar dit het beste kan, hoe u te werk gaat en met welk gereedschap u dit het beste kunt doen.

De beste tijd om een vijgenboom te snoeien

Het snoeien van een vijgenboom moet meestal gebeuren in de wintermaanden. De kern van de winter is de beste tijd om te snoeien, omdat de boom dan niet actief is aan het groeien. Snoei de boom niet tijdens de rest van het jaar, omdat deze dan actief is aan het groeien en het snoeien het groeiproces kan verstoren.

Hoe te snoeien?

Er zijn een paar stappen die u kunt volgen om een vijgenboom goed te snoeien. Om te beginnen moet de boom worden bijgesnoeid zodat alle dode of zwakke takken worden verwijderd. Dit snoeien zal de boom verjongen en helpen om ervoor te zorgen dat veel nieuwe takken gevormd worden. Als dat gedaan is, kunt u de binnenste en oudste takken ook verwijderen. Hiermee wordt het blad meer lucht en licht gevend aan de onderliggende takken, waardoor de kans op schimmel en schade minder wordt.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschappen voor snoei

Om een goed resultaat te krijgen bij het snoeien van een vijgenboom heeft u bepaald gereedschap nodig. U zult snoeischaar, zaag en hak nodig hebben om de takken te verwijderen. Daarnaast is een schop of spade nuttig om de takken te verzamelen. Ook kan het handig zijn om een ladder te gebruiken wanneer u op hogere takken moet werken. Als u dit gereedschap bij de hand heeft, bent u klaar om te beginnen met het snoeien van de vijgenboom.

Veiligheid in acht houden bij het snoeien van een vijgenboom

Het snoeien van een vijgenboom kan gevaarlijk zijn en moet met grote zorgvuldigheid worden uitgevoerd. Zorg dat u altijd goed opgeleide assistenten bij u heeft om u te helpen bij de taak. Gebruik ook altijd veiligheidsuitrusting zoals haklaarzen, stevige handschoenen en een helm tijdens het werken aan een hoge vijgenboom. Als u aan de boom werkt, gebruik dan alleen klimuitrusting die goedgekeurd is door de overheid. Deze veiligheidsuitrusting zal u helpen om blessures en ongelukken te voorkomen.

Het snoeien van een vijgenboom is een klus die met zorg en kennis moet worden uitgevoerd. Vergeet niet dat het snoeien van een vijgenboom in de winter moet gebeuren, dat u het beste kunt beginnen met het verwijderen van de dode en zwakke takken, en dat u het beste de juiste gereedschappen en veiligheidsuitrusting kunt gebruiken. Als u deze aanbevelingen volgt, zult u in staat zijn om een gezonde, mooie vijgenboom te hebben voor vele jaren genot.

Plaats een reactie