Vijgen snoeien

Het snoeien van onze Vijgen

Het snoeien van Vijgen is een cruciaal onderdeel van hun onderhoud en het is belangrijk om er voor te zorgen dat je op de juiste manier, het juiste type en het juiste moment snoeit om ervoor te zorgen dat je de Vijgen gezond en sterk houdt. Wanneer je de Vijgen gesnoeid hebt, kun je ervoor zorgen dat je die heerlijke vruchten kan plukken die je familie en vrienden zal bewonderen.

Wanneer een Vijgen snoeien?

Voor het betere resultaat met je Vijgen is het belangrijk om de juiste tijd te kiezen om de Vijgen te snoeien. Het beste moment om de Vijgen te snoeien is in de late lente, als de vegetatie al begint te schieten. Op deze manier voorkom je dat je een jaar voorsprong hebt in de groei volgend seizoen. Als je niet precies weet wanneer je in de late lente de Vijgen moet snoeien, is het belangrijk om je bomen goed te observeren en kies het beste moment om de Vijgen te snoeien voordat de bladeren nationale uitbreiding beginnen.

Welke gereedschappen heb je nodig om Vijgen te snoeien?

Als je voornemens bent om je Vijgen te snoeien, dan heb je een paar verschillende gereedschappen nodig om de klus te klaren. Ten eerste zul je een stevige, lange en sterke stok nodig hebben om te kunnen werken aan die hogere takken. Ten tweede heb je een paar stevige handschoenen nodig om jezelf te beschermen tegen de doornige struiken en grote takken die je kunt tegenkomen. Ten slotte heb je ook een prieelvormige of een prullenbak tang nodig om de grote takken af te snijden. Een secateurs is ook handig om meer precisie aan je snoeiwerk te geven.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe een Vijgen snoeien?

Hoewel de basisprincipes van het snoeien hetzelfde zijn voor elke plant, moet er met name meer aandacht gegeven worden aan de natte en natte Vijgen. Wat dat betreft, is het noodzakelijk om alle ongesnoeide takken boven een diameter van een centimeter af te knippen, terwijl je voorzichtig moet zijn om niet te veel af te kappen. Daarnaast is het ook belangrijk om de basis van de plant te inspecteren om ervoor te zorgen dat er geen insecten of schimmel aanwezig is. Controleer ook de grond rond de basis van de plant om ervoor te zorgen dat er geen wortelproblemen zijn.

Als je eenmaal hebt gekeken naar de basis van de plant en hebt besloten dat het tijd is om te snoeien, gebruik dan een secateurs of een tang om het grove werk te doen. Kies de takken die je wilt verwijderen en probeer te voorkomen dat je meer dan een kwart van het bovenste gedeelte van de tak die je gaat knippen. Als je klaar bent, weef dan het resterende ongesnoeide deel door de rest van de plant. Dit helpt om de plant toekomstige problemen te voorkomen, zoals overbegroeide struiken.

Eindconclusie

Het snoeien van Vijgen heeft een belangrijke verantwoordelijkheid die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je planten gezond en sterk zijn. Kies de juiste tijd en de juiste gereedschappen om het snoeiwerk volledig te kunnen uitvoeren. Met de juiste technieken en gereedschappen bent u klaar om de Vijgen elk jaar kunstig te snoeien en bovenal genieten van de smakelijke vruchten die je Vijgen produceert.

Plaats een reactie