Vlinder struik snoeien

Een Vlinder struik is een aantrekkelijke en opvallende aanwinst voor je tuin of terras. Het zijn zomerbloeiers met prachtige kleuren en bijna luchtige luchtige schoonheid. Weer of geen weer, een Vlinder struik bloeit van juni tot oktober. Het bloeien kan vrijwel niet centraal worden gestuurd. Maar als je je Vlinder struik snoeit op de juiste manier, kun je nog meer uit je struik halen! Hieronder lees je hoe je dat aanpakt.

Wanneer

Het beste moment om je Vlinder struik te snoeien is aan het einde van de zomer of begin van de herfst. Dit is het moment dat de bloemen weg beginnen te vallen. De takken drogen met de tijd uit, waardoor je gemakkelijk ziet welke takken je kunt verwijderen. Door de snoei begint de struik meestal direct met het opbouwen van nieuwe takken. Je Vlinder struikje geeft de rest van de winter de tijd om te herstellen en in de lente bloeit hij weer volop.

Hou er wel rekening mee dat je je Vlinder struik alle soorten snoeiwerk altijd laat rusten in de winter. Hierdoor heeft hij genoeg tijd om te ontspannen en te herstellen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe snoei je een Vlinder struik

Snoeien van een Vlinder struik is geen ingewikkeld proces. Het is een combinatie van het wegknippen van stengels die geen enkel bloemblad of bloem meer dragen, het verminderen van takken die te lange of te dik zijn en het maken van een mooie open kruin.

Begin altijd met de dode of gebroken takken die het eerst moeten worden verwijderd. Na het verwijderen hiervan neem je de takken die de kruin bedekken, je kunt hier beter mee wachten tot het voorjaar. Als je de takken in een vroeg stadium verwijdert, dan zal de plant moeite hebben om zich in het voorjaar te herstellen.

De snoei mag je het beste doen met een goede scherpe schaar. Kijk ook goed naar de stengels die al wat ouder zijn en verwijder deze. De dikke takken kunnen beter met een handschaar verwijderd worden. Snoei hierbij altijd vlak boven een oog (rietknoppen) waaruit de nieuwe scheuten kunnen komen.

De Vlinder struik moet nodig gesnoeid worden als het ongezond lijk, als er fungaproblemen, bepaalde insectenplagen of andere ziektes zichtbaar zijn. In zo’n geval is een veel grotere snoei nodig. Als je de hele plant snoeit, kun je de meeste ziektes gemakkelijker verwijderen.

Afronding

Snoeien is essentieel om je Vlinder struik mooi te houden en gezond te blijven. Met het volgen van de bovenstaande tips kun je je struik op de beste manier snoeien en kun je nog meer genieten van de bloemen die de struik produceert.
Als je goed voor je Vlinder struik zorgt, kun je ervan uitgaan dat je elk jaar opnieuw kan genieten van je bloeiende struik en van al het schitterende vlinderleven dat de struik aantrekt.

Plaats een reactie