Vlinder struik snoeien

Een vlinderstruik, of Buddleja davidii, is een beeldschone en gewaardeerde tuinplant. Deze soort waardeboom heeft een opengroeiende, brede kroon en lange pluimen van kleurrijke bloemtrossen die van juni tot oktober bloeien. Vlinderstruiken kunnen tot 6 meter hoog worden, maar snoeien kan ervoor zorgen dat de plant de juiste grootte en vorm krijgt. Daarom is het belangrijk om bouwen regelmatig te snoeien.

Waarom snoeien?

Snoeien is onontbeerlijk om vlinderstruiken gezond en compact te houden. Minder hoge takken of overvloedige bloei kan leiden tot het killen van de plant, aangezien de bloemknoppen die uiteindelijk aanmaken voor de herfstbloei diep in de stam zitten. Door bouwen elk jaar licht te snoeien, kunt u bladeren produceren die nadrukkelijk veel bloemen zullen hebben.

Wanneer moet je snoeien?

Voor de beste bloemen en de gezondste bladeren is het het beste om bouwen in maart of april te snoeien, net als je andere haagplanten in de tuin. Op deze manier worden de stelen eerst verwijderd en vervolgens geven de bloemen de kans om aan te groeien. Het snoeien leidt tot het verwijderen van twijgen die beschadigd, geblokkeerd of dor zijn.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe pak je het snoeien aan?

Houd er rekening mee dat vlinderstruiken in de lente meer snoeiwerk vereisen dan tijdens andere seizoenen, en gemillimeerd worden als ze jonger zijn. Als de plant ouder is, vergt minder snoeiwerk en is er meer voorzichtigheid vereist. De meest efficiënte methode is om met een schaar te werken vanaf de basis van de tak naar boven. Probeer afgesneden punten die dichter bij elkaar zitten, snoei de stijlen in verschillende richtingen en verwijder geen takken die groter zijn dan 2 centimeter in diameter.

Gereedschappen die je nodig hebt

Vlinderstruiken kunnen rechtstreeks met de handen of met een schaar worden gesnoeid. Als je klaar bent met het snoeien, is het belangrijk om goed onderhouden snoeigereedschappen te gebruiken. Deze gereedschappen moeten scherp zijn, speciaal ontworpen voor snoeiwerk en gemaakt van een hoogwaardig staal. Als je professionele snoeigereedschappen gebruikt in plaats van thuisklusgereedschappen, verkort je de tijd die nodig is om de struiken te snoeien en wordt de kwaliteit van het werk veel beter.

Conclusie

Snoeien vlinderstruiken behoort tot de meest voorkomende taken bij het onderhouden van tuinen. Afhankelijk van de leeftijd en de leeftijd kan een geslepen vlinderstruik elk jaar of elke twee jaar worden gesnoeid. Om de beste bloemen en fris, groen blad te krijgen, is het het beste om bouwen tussen maart of april licht te snoeien. Met professionele snoeigereedschappen kunt u vlinderstruiken gezond en compact houden, waardoor de planten levenslang genieten.

Plaats een reactie