Vlinderstruik snoeien

De Vlinderstruik, ook wel Buddleia genaamd, is een heester die zelfs in Nederland veel wordt geteeld. Het is een stevig struikje met lange steel, dat veel bonte kleuren bloei produceert. In Nederland is het een geliefd tuinproduct omwille van de schoonheid en geur die het aan de tuin geeft. Ondanks de schoonheid van de struik, is het wel belangrijk om deze te snoeien om de groei en het uiterlijk ervan te behouden. Als je hier goed aandacht aan besteed, zal je Vlinderstruik een levendig tuinbeeld zijn.

Wanneer snoei je je Vlinderstruik?

De beste periode om je Vlinderstruik te snoeien is aan het einde van de winter of het begin van de lente. Gedurende deze periode is de struik in rust en is het als het ware voor te bereiden op de lente. Het verschilt ook iets per variëteit. Je moet checken hoe jouw specifieke struik reageert om de juiste snoeitijd te kiezen.

Hoe pak je het snoeien van een Vlinderstruik aan?

Om je struik in vorm te houden, is het belangrijk hem te snoeien. Als je deze actie uitvoert, is het belangrijk dat je de juiste takken en bladeren snoeit. Je moet de oude takken en bladeren verwijderen, omdat deze niet meer bruikbaar zijn voor de groei van de struik. Verwijder ook elke gebarsten of verrotte takken. Als je dit doet, zal je Vlinderstruik meer ruimte hebben om nieuwe bladeren en bloemen te produceren. Oudere takken en bladeren verzwakken ook de struik, dus het is belangrijk deze te verwijderen.

Powerplus POWEG4500 Gras-/Heggenschaar Accu - 7.2V - Snoeien en knippen - Zwaardlengte 83/120mm - Mesafstand 8mm - Incl. 1,5Ah accu en lader - Haagschaar voor tuinonderhoud
Coolblue.nl
Wil je je gras even snel wat bijknippen of kleine struiken hier en daar wat snoeien? Dan is deze 2-in-1 gras- en heggenschaar ideaal. De compacte POWEG4500 ligt erg prettig in de hand en is een echt lichtgewicht. Hij is uiterst manoeuvreerbaar: geen enkel grassprietje of uitstekend takje ontgaat hem. Waar is deze gras- en heggenschaar voor geschikt? Deze accu gras- en heggenschaar is geschikt voor incidenteel gebruik voor lichte knipwerkzaamheden aan struiken en gazonranden in de tuin. Voordelen Deze accu grasschaar en heggenschaar werkt op een 7,2 V Lithium-Ion-batterij. Je hebt dus geen last van in de weg liggende (verleng)snoeren, een benzinegeur of hels lawaai. Met een volle accu kan je er 50 minuten non-stop mee werken. De heggenschaar heeft een compact formaat. Wat zijn de technische kenmerken? • 7,2 V Li-Ion-batterij • Batterijvermogen: 1500 mAh • Gebruikduur: 50 min • Laadtijd: 3-5 uur • Afmeting heggenschaarmes: 120 mm • Afmeting grasschaarmes: 83 mm • Toerental: 1100 min-1 • Geluidsniveau: 62 dB Wat zit er in de verpakking? 1 x Gras- en heggenschaar 1 x Accu 1 x Oplader 1 x Mes voor gras 1 x Mes voor heggen 1 x Handleiding Hoeveel jaar garantie is er? Er zit 2 jaar garantie op de POWEG4500 2-in-1 Grasschaar en heggenschaar. Een grasschaar nodig voor intensiever gebruik? Kies voor de POWXG2032 wanneer je een grasschaar nodig hebt voor regelmatig tot intensief gebruik. De POWEG4500 is geschikt voor incidenteel gebruik en heeft een garantie van twee jaar. De POWXG2032 is dankzij een slijtagevrij frame geschikt voor regelmatig tot intensief gebruik en heeft 3 jaar garantie. ...
€ 29.99

Zorg er ook voor dat je kort snoeit, wat wil zeggen dat je niet meer dan een derde van de struik mag wegnemen. Probeer vooral af te snoeien naarmate je naar boven gaat, om een prachtig uiterlijk te behouden. Vergeet ook niet de basis van de struik te snoeien, om te voorkomen dat de structuur te lomp wordt. Als je deze tips volgt, zal je Vlinderstruik een mooie balans behouden.

Met welke gereedschappen snoei je een Vlinderstruik?

Het snoeien van je Vlinderstruik gaat het gemakkelijkste met een goede tuinschaar. Met een aantal scherpe blades kun je gemakkelijk je struik snoeien zonder al te veel schade te veroorzaken. Als je grotere takken moet verwijderen, kun je overwegen een heggenschaar te gebruiken. Met deze grote blades krijg je de stam geknipt zonder dat je de Vlinderstruik al te veel beschadigd. Vergeet ook de snoeischaar niet. Dit is een klein maar erg handig gereedschap waarmee je kleinere takken kunt verwijderen.

Conclusie

Een goed onderhouden Vlinderstruik geeft de tuin een prachtig en levendig uiterlijk. Door de struik op het juiste moment te snoeien, kun je er voor zorgen dat deze mooi in vorm blijft. Snoei je Vlinderstruik aan het einde van de winter of het begin van de lente, en gebruik de juiste gereedschappen voor iedere taak. Door die tips in acht te nemen, zal je Vlinderstruik bloeien in de lente en de zomer, en een mooi en kleurrijk tuinbeeld creëren.

Plaats een reactie