Vlinderstruik snoeien

De vlinderstruik (Buddleja davidii) is een prachtige, sierlijke struik met licht paarse, witte en blauwe bloemen. Ze is een populaire toevoeging in de tuin, vanwege haar prachtige bloemen en het feit dat ze zo laag blijft. Het is echter belangrijk de vlinderstruik in de juiste vorm te houden door het regelmatig snoeien.

Snoeien van de Vlinderstruik

Het snoeien van de vlinderstruik is een eenvoudige klus, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te doen om de bloemenpracht te behouden. De vlinderstruik wordt meestal twee keer per jaar gesnoeid. De beste tijd om dit te doen is aan het begin van de lente, en The Fall En het is het beste om een paar weken na de bloei te snoeien.

Hoe Je Vlinderstruik Snoeien

Als je de vlinderstruik gaat snoeien is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen gebruikt. Gebruik een goede, scherpe schaar, en controleer of deze schoon is zodat je geen ziekten verspreidt. Gebruik ook plukhandjes om de oude bloemen en zijscheuten weg te halen. Begin met het verwijderen van alle oude bloemen, gevolgd door het weghalen van de zijscheuten die de vorm van de vlinderstruik aantasten.

Vervolgens kan je de bovenste helft van de plant snoeien tot ongeveer een derde van haar hoogte, wat een verjongend effect heeft. Vergeet niet om elke tak afzonderlijk te bekijken, en de uiteinden van iedere tak af te knippen tot ongeveer 2,5 cm boven het groeiend punt. Dit verjongt de vorm en krijgt de bovenkant van de struik in model. Als je klaar bent met het snoeien kan je wat compost toevoegen om de plant te voeden.

Snoeien in de Herfst

In de herfst kan je de plant nog een keer snoeien, maar je hoeft dit niet te doen als je wilt dat de bloemen in het voorjaar weer mooi zullen bloeien. Het enige wat je hoeft te doen is het verwijderen van eventuele overwoekerende twijgen en het wat kort snoeien van de plant om de vorm ervan te behouden. Let erop dat je niet te veel snoeit, om te voorkomen dat je de plant beschadigd.

Conclusie

Het snoeien van de vlinderstruik is een eenvoudig en belangrijk proces om te voorkomen dat de stuk gaat overwoekeren en haar vorm kwijt raakt. Snoei de vlinderstruik twee keer per jaar in de lente en in de herfst, en gebruik daarvoor alleen goede scharen en plukhandjes. Vergeet niet om de uiteinden van de takken af te knippen. Dit voedt de plant en voorkomt dat de bloemen afnemen in kwaliteit en grootte.

Plaats een reactie