Vlinderstruik snoeien

Een Vlinderstruik is een prachtige plant die al sinds de oudheid verbouwd wordt. Het is een ideale struik om in je tuin te hebben, vanwege de decoratieve waarde, maar ook om dieren te lokken, zoals vlinders en bijen. De Vlinderstruik is echter ook een struik die regelmatig gesnoeid moet worden om er mooi uit te zien en gezond te blijven. We zullen hieronder de verschillende technieken bespreken die je kunt gebruiken om je Vlinderstruik te snoeien.

Waarom moet je een Vlinderstruik snoeien?

Het snoeien van een Vlinderstruik is belangrijk om verschillende redenen. De eerste reden is om ervoor te zorgen dat de plant er mooi uitziet en gezond blijft. Door de plant te snoeien verwijder je oude, zieke of beschadigde bladeren en takken. Dit zal de plant er niet alleen mooier maken, maar het zal ook helpen om gezonde nieuwe bladeren en takken te laten groeien.

Daarnaast is snoeien ook goed voor de bloemen en vruchten van de Vlinderstruik. Door de plant op de juiste manier te snoeien, bevorder je de bloei en kan je meer bloemen en fruit krijgen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar Body
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.99
GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 48.88

Tot slot is het snoeien van je Vlinderstruik ook belangrijk om de grootte te beperken. Deze struik heeft de neiging om groot en breed te worden, waardoor je er last van kan krijgen in je tuin als je geen regelmatig onderhoud uitvoert.

Hoe moet je een Vlinderstruik snoeien?

Als je een Vlinderstruik wilt snoeien, zijn er een aantal dingen die je moet weten om de plant op de juiste manier te behandelen. Allereerst is het goed om te weten dat de beste tijd om te snoeien in het vroege voorjaar is, net voordat de knoppen van de struik gaan bloeien. In sommige gevallen is het nodig om je Vlinderstruik nog een keer te snoeien tijdens de zomer, wanneer de bloei begint te vervagen. Je moet ook goed op de voeding letten, omdat overmatige voeding de structuur en het uiterlijk van de struik kan veranderen.

Als je de plant gaat snoeien, gebruik je een scherp paar tuinschaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat je je mes schoonhoudt om infecties op de plant te voorkomen. Voor hetzelfde doel is het ook belangrijk om je gereedschap na elke use te desinfecteren.

Verder is het verstandig om de struik op een bepaalde manier te snoeien, afhankelijk van de vorm die je wilt geven. Als je de struik een ronde vorm wilt geven, snoei je de bovenkant en de kanten korter dan de onderkant. Als je de plant een meer piramidevormige look wilt geven, snoei je de zijkanten hoger dan de bovenkant. Je kunt ook besluiten om louter de gezonde takken en bladeren te behouden, terwijl je alle beschadigde of doodgeworden gedeelten afknipt. Hiermee voorkom je dat je plant ziek wordt. Op deze manier heb je vele opties om de plant je eigen look te geven.

Tips voor het snoeien en onderhouden van een Vlinderstruik

Ten slotte zijn er een aantal tips om in gedachte te houden bij het snoeien en onderhouden van je Vlinderstruik. De eerste tip is het verstrekken van de juiste voedingsstoffen. Vlinderstruiken hebben voedingsstoffen zoals stikstof, fosfaat, kalium en mangaan nodig om gezond te blijven. Deze worden meestal geleverd door mest, dat je twee keer per jaar moet aanbrengen.

Verder is het goed om overwinterende Vlinderstruiken te beschermen tegen extreme kou, vooral als je in koudere klimaten woont. Dit kun je doen door de stam en de takken van de plant af te dekken met veel dode bladeren of stro. Dit zal de plant helpen bij de overleving van de winter en om gezond en sterk in het vroege voorjaar te bloeien.

Tot slot moet je je Vlinderstruik ook water geven. Zorg ervoor dat je de plant waar nodig voldoende water geeft om gezond en sterk te blijven. Als je deze tips volgt, heb je een gezonde, mooie Vlinderstruik in je tuin.

Plaats een reactie