Vlinderstruiken snoeien – Meer kleur en vlinders in je tuin

Vlinderstruiken zijn prachtige, bloeiende sierstruiken die je tuin prachtig kleur geven. De weelderige bloemen trekken mooie vlinders aan, waardoor je tuin als een paradijs aanvoelt. Als je het goed doet, is vlinderstruiken snoeien een leuke manier om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door deel uitmaakt van deze levendige sfeer. Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je vlinderstruik jarenlang mooi blijft.

Wanneer moet je vlinderstruiken snoeien?

Het beste moment om vlinderstruiken te snoeien is in de late winter of vroege lente. De struik loopt dan minder risico op schroeiluchtaantasting, omdat de knoppen en nieuwe scheuten tijdens de vroege lente nog niet actief zijn. Het snoeien kun je het beste uitvoeren voor de planten hun nieuwe scheuten beginnen te zetten.

Hoe snoei je vlinderstruiken?

Om een vlinderstruik er elk jaar mooi uit te laten zien, is het belangrijk dat je een paar keer per jaar snoeit. De struik moet worden gesnoeid zodat de ze ongeveer 40cm boven de grond komt te staan. Met dit niveau moet de struik al de nieuwe groei die deze in de vroege lente heeft krijgen kan bevatten. Als je regelmatig snoeit, zal er elk jaar meer bloei ontstaan, wat de kans op vlinders in je tuin vergroot.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Let bij het snoeien ook op dat je alle oude, dode takken en bladeren verwijdert. Ook als er takken zijn die tot op grondvlak groeien. Verwijder deze ook, zodat er genoeg licht bij de plant kan komen. Borstel je vlinderstruik vervolgens met een borstel om het stof en de bladeren te verwijderen. Het geeft je vlinderstruik een prachtig, fris uiterlijk.

Gereedschappen voor het snoeien van vlinderstruiken

De beste gereedschappen die je nodig hebt om je vlinderstruik te snoeien zijn een goede snoeischaar, een stevige borstel en een schoffel. Met deze gereedschappen worden het snoeien en het schoonmaken van de struik eenvoudiger. Zorg er ook voor dat je gereedschappen scherp zijn, zodat je je vlinderstruik makkelijker kunt snoeien. Als je je gereedschappen scherp houdt, kun je jarenlang plezier hebben van je vlinderstruik.

Hoe vaak moet je vlinderstruiken snoeien?

Vlinderstruiken moeten elk jaar gesnoeid worden om optimaal te bloeien. In de lente is het belangrijkste dat je de struik tot ongeveer 40cm boven de grond snoeit. Dit helpt de struik om veel bloemen en nieuwe scheuten te laten zetten. Na de zomer kan de struik nogmaals worden gesnoeid, om ervoor te zorgen dat de takken het gewicht van de volgroeide bloemen kunnen dragen. Als je je vlinderstruik regelmatig snoeit zal hij zorgen voor een overvloed aan bloemen en kleur in je tuin.

Conclusie

Vlinderstruiken snoeien is een leuke manier om te genieten van knappe bloemen en vlinders in je tuin. Het belangrijkste is dat je het op het juiste moment doet, namelijk in de late winter of vroege lente. Verwijder dode takken, bladeren en groeiende takken bij de grond. Door regelmatig te snoeien, zal je vlinderstruik zorgen voor meer bloemen en kleur in je tuin, waardoor je tuin jarenlang prachtig kan blijven.

Plaats een reactie