Erysimum snoeien

Erysimum, ook wel Wallflower genoemd, is een populair tuinplant die veel voorkomt in tuinen en aan plantenbakken. De Wallflower is een relatief gemakkelijke plant om te groeien en heeft maar weinig onderhoud nodig. Hoewel Wallflower niet veel onderhoud vergt, kan het na enige tijd wel snoeien. Wanneer je Erysimum snoeit, is het belangrijk om dat de juiste manier te doen zodat de plant sterk blijft en ongehinderd kan blijven groeien. Hieronder staat hoe je Erysimum het beste kunt snoeien, wanneer het het beste gesnoeid kan worden en met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

Hoe snoei je Erysimum?

Erysimum is het beste te snoeien wanneer het voorjaar begint, meestal eind maart/begin april. De beste manier om Erysimum te snoeien is door slechts een klein deel van de plant er af te knippen. Het is belangrijk dat je niet meer dan een kwart van de plant afknipt, anders kan de plant zwakker worden en minder mooi worden. Als je de plant snoeit, zullen er nieuwe, meer uitgebreide en krachtige bladeren aankomen.

Het is belangrijk om te weten dat je Erysimum nooit moet snoeien wanneer er bloemen aan de planten aanwezig zijn. Door de plant te snoeien terwijl er nog bloemen aan de planten aanwezig zijn, kan de plant zwakker worden en de bloei wordt bepaald. Je zou ook Erysimum niet te vaak moeten snoeien. Als je helemaal bij het begin begint, moet je Erysimum ongeveer twee keer per jaar snoeien, bijvoorbeeld eind maart/begin april en nogmaals in de herfst. Als de plant ouder wordt, kun je het eens in de zomer snoeien.

Welke gereedschappen voor het snoeien van Erysimum?

Voor het snoeien van Erysimum heb je maar een paar handige gereedschappen nodig. Ten eerste heb je ene scherpe, goed geslepen schaar of snoeischaar nodig om de takken en bladeren af te knippen. Ten tweede heb je misschien een stapelmat, steunpaal of tuinstel nodig om de stengels te ontbladeren. Ten derde heb je een tuingereedschap nodig om het terrein rond de planten schoon te houden zodat de planten meer licht, voedingsstoffen en lucht krijgen. Al deze gereedschappen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij tuincentra en warenhuizen.

Conclusie:

Erysimum is een relatief makkelijke plant om te groeien en te snoeien. Als je de plant op de juiste manier snoeit, zal de plant sterk en aantrekkelijk blijven. Om ervoor te zorgen dat je Erysimum goed snoeit, is het belangrijk dat je op de juiste periode snoeit en met de juiste gereedschappen. Als je de gereedschappen en de juiste technieken gebruikt, zal je plant sterk en vol blijven, waardoor je aantrekkelijke, groene tuin hebt.

Plaats een reactie