Geldboom snoeien

Geldbomen zijn in vele delen van de wereld een uniek landschapssymbool. Ze zijn toegevoegd aan landschappen voor veel verschillende redenen, maar hoofdzakelijk geplant om hun vermogen om mooie bladeren en sierlijke, kleurrijke bloemen te geven. Hoewel Geldbomen meer in de zon houden, kunnen ze ook gedijen in de schaduw. Maar net als elke andere plant, moeten Geldbomen gesnoeid worden om een gezonde groei te garanderen. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je de Geldboom het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, hoe je het aanpakt en met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert.

Wanneer geldboom snoeien?

De beste tijd om een Geldboom te snoeien is in de late winter of in het vroege voorjaar. Het beste is om de takken niet te verwijderen terwijl de plant begin september begint te bloeien, zodat de bloemen en bladeren langer aanwezig zijn. Snoeien in de winter of vroege lente laat ook rose en rode harsen achter op de takken van de Geldboom. Door het snoeien laat u de plant een seizoensgebonden verschijning creëren die makkelijker te beheren is voor de volgende groeiseizoenen.

Hoe Geldboom snoeien?

Geldbomen zijn relatief eenvoudig te snoeien. Snoeien begint met het verwijderen van verdorde takken en droge bloemen of bladeren. Hierna is het tijd om de groei van de Geldboom te beheren. Om de Geldboom gezond en netjes te houden, is het belangrijk om de plant regelmatig te snoeien. Verwijder weggevallen bladeren, verdorde bloemen en oude, versleten takken. Afgebroken takken kunnen vervangen worden door nieuwere, krachtigere en dikker brede takken. U kunt ook vertakkingen maken door twee of meer aangrenzende takken samen te voegen. Verwijder nooit meer dan 10 procent van het totale volume van de Geldboom. Als alle verdorde of geïsoleerde takken zijn verwijderd, is het tijd om evenwichtige, organisch gevormde lijnen te maken om de plant in vorm te houden.

Gereedschappen die nodig zijn bij het snoeien van een Geldboom

Ten eerste heb je stevig stalen handgereedschap nodig om te snoeien. Snoeischaren of takkenscharen zijn het meest geschikt voor de Geldboom. Handheld snoeischaren snijden net zo effectief als elektrische, dus voor eenvoudige snoeiwerkzaamheden is er geen grote investering nodig. Een loofborstel kan ook nuttig zijn als je kleine en kleurrijke bladeren schoonmaken. Als u bladeren en takken wilt verwijderen van grotere takken, kunt u een schaaf of een kloofmachine gebruiken. Voor eenvoudige tuinwerkzaamheden is een handschaar echter meestal voldoende. Er zijn sommige gevallen waarin het nodig is om een geavanceerder gereedschap te gebruiken, zoals ladders of zaagmachines, bijvoorbeeld als u met hoge Geldbomen werkt of takken dichter bij het stamspie verwijderen. Al deze gereedschappen moeten echter met de grootste zorgvuldigheid worden gebruikt om verwondingen en schade aan de plant te voorkomen.

Besluit

Geldboom snoeien is iets dat elke tuinbezitter gerust kan doen. Het snoeien van een Geldboom helpt de plant gezond en sterk te blijven. Bij het snoeien van een Geldboom heeft u een handige metalen snoeischaren, borstels en eventueel geavanceerder gereedschap nodig. Snoeien doe je in de late winter of in het vroege voorjaar, zodat de mooie bladeren en sierlijke, kleurrijke bloemen langere tijd aanwezig zijn. Wanneer u de plant begint te snoeien, moet u ervoor zorgen dat u nooit meer dan 10 procent van het totale volume verwijdert. Dit zal helpen om de gezondheid en het uiterlijk van uw Geldboom te behouden.

Plaats een reactie