Haagbeuk snoeien

Haagbeuk is een veelzijdige en verspreide plant. Ze wordt gebruikt als begroeiing voor tuinafsluitingen, perken en slingerpaden. Haagbeuken groeien snel en kunnen vrij hoog worden. Daarom moeten haagbeuken geregeld worden gesnoeid om hun harmonieuze struikvorm te behouden. In dit artikel bespreken we hoe je Haagbeuk het beste kunt snoeien.

Wanneer snoeien?

Haagbeuken kunnen het beste worden gesnoeid in de herfst of de winter, wanneer de plant slaapt. Als je Haagbeuk eind augustus of in september snoeit, heb je voldoende tijd om ervoor te zorgen dat de haag in mei weer optimaal groeit. Je kunt ook maart of april snoeien, als de groei begint. Je kunt deze plant ook in de zomer snoeien, als je wil dat de haag er echt strak uit komt te zien.

Hoe snoeien?

Voordat je begint met het snoeien van de haag, is het belangrijk om een sterk tuinschep of schop te gebruiken om het gebied om de haag goed vrij te maken. Gebruik dan secateurs of een speciale haagschaar om de takken te snoeien. Als je degelijk materiaal gebruikt, zal het resultaat veel beter zijn. Neem ook de tijd om de plant grondig te onderzoeken en begin met het verwijderen van de oude takken.

Gebruik bij voorkeur niet één algemeen snoeigereedschap voor meerdere struiken. Neem een geschikt snoeigereedschap voor elke haag afzonderlijk. Begin bij het snoeien van de bovenste takken en verwijder de onnodige verdikkingen. Vergeet niet dat je de onderste takken ook kort moet snoeien, omdat de lange takken de groei kunnen vertragen. Na het snoeien zou de haag op een harmonieuze manier overeind moeten staan, met een gelijkmatige boven- en onderkant.

Extra tips

Om de plant goed te laten groeien, probeer je om de verdikkingen alleen bij de basis van de plant te laten en de bovenste takken iets korter te maken dan de rest van de plant. Als je de bovenste takken te veel verkort, verlaag je de groeikansen van de haag. Als je Haagbeuk hebt gekocht op kleine potjes, zorg er dan voor dat je ze verplant in een geschikte omgeving en plaats. Geef de plant ook voldoende water en voedingsstoffen voor een betere groei.

Voel je vrij om een compleet ander snoeiraster te gebruiken, omdat het uiteindelijke resultaat onder de smaak van de tuinier valt. Als je de bovenstaande tips volgt, moet je in staat zijn om een ​​goed onderhouden en gezonde haag te creëren die je tuin een mooie sfeer geeft.

Plaats een reactie