Japanse wijnbes snoeien

Japanse wijnbes is een geweldige plant, en als u er één heeft in uw tuin is het goed om te weten hoe je deze het beste kunt onderhouden. Een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud is snoeien, dat is van cruciaal belang voor een gezonde en weelderige Japanse wijnbes. In dit artikel laten we zien hoe je de Japanse wijnbes op de juiste manier moet snoeien.

Waarom snoeien?

Veel mensen snoeien hun Japanse wijnbes om verschillende redenen. Vooreerst voorkomt het overmatig gegroeide takken, waardoor de plant zijn vorm behoudt. Daarnaast voorkomt snoeien ook dat de plant te dicht wordt, waardoor de luchtcirculatie vermindert en de kans op verschillende ziektes in Japanse wijnbes toeneemt. Ten slotte kan een jonge Japanse wijnbes alleen stevig en gezond blijven door gesnoeide bomen. Zonder snoeibehandeling kunnen de Japanse wijnbesgroeiendoor de bodem heen komen.

Wanneer en hoe snoeien?

Het is het beste om de Japanse wijnbes in de lente te snoeien, vooral als je wil dat hij klein en zelfstandig blijft. Wacht echter tot de gevaarlijkste vorstperiodes voorbij zijn, wat meestal in april of mei is. Wanneer je begint met snoeien, moet je de takken die je wil verwijderen doeltreffend en met een boog uitsnoeien met een takkenschaar of een zaag. Verwijder ook takken die in een val op de grond vallen. Je moet ook schijnbaar dode of gebarsten schors en alles wat ongezond lijkt verwijderen.

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50

Hoeveel en hoe vaak?

Het snoeien van de Japanse wijnbes hoeft maar een paar keer per jaar te gebeuren, hoogstens één keer per jaar als je bijhoudt wat je doet. U moet voorzichtig zijn wanneer u snoeit, omdat dit de vorm en de groei van de boombeïnvloedt. Als je te veel of te vaak snoeit, kan de boom schade oplopen en kan deze onregelmatig gaan groeien. Als je realiseert dat je te veel hebt gesnoeid, kun je best proberen om meer van de gesnoeide takken te laten staan, totdat de takken zelf verdwijnen.

Aandachtspunten bij het snoeien van Japanse wijnbes

Er zijn een paar aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je Japanse wijnbes gaat snoeien. Je moet bijvoorbeeld zorgen voor een goed afgestelde takkenschaar, die scherp en goed in balans is. Je moet altijd op zoek gaan naar de gezondste takken als je gaat snoeien, en vermijd het snoeien van dode of verwrongen takken. Wanneer je takken bijsnoeit, moet je weten dat je alleen het uiterste uiteinde moet verwijderen. Verder moet je bij elke tak de juiste tegenovergestelde tak om de juiste vorm te behouden.

Conclusie

Als u een Japanse wijnbes bezit, is het goed om regelmatig te snoeien met de juiste tools om uw plant netjes en gezond te houden. Snoeien is een belangrijk onderhoudsaspect van de plant, zorg ervoor dat je het op de juiste manier en in de juiste periode doet. Als je de bovenstaande procedure volgt, moet je in staat zijn om de Japanse wijnbes correct en efficiënt te snoeien, zodat hij er gezond en weelderig uit ziet.

Plaats een reactie