Kamperfoelie snoeien

Kamperfoelie is een verfijnde, winterharde struik die qua vorm aan een boom doet denken. Deze sierlijke planten zijn zeer populair vanwege hun dichtbladerige, perfecte, Verona-groene kroon. Ze zijn het hele jaar door prachtig om te zien. Echter, wil je dat de kamperfoelie-structuur er mooi uitziet, dan is het noodzakelijk om het te snoeien.

Waarom snoeien?

Het verwijzeren van dode takken en het verminderen van de grootte van de kroon, moeten regelmatig worden gedaan om de kamperfoelie in goede staat te houden. Snoeien voorkomt ook dat jonge takken overspannen worden. Kamperfoelie is een struik die bijgesnoeid moet worden om ervoor te zorgen dat de kroon kleiner blijft. Het is ook de moeite waard om de kamperfoelie te snoeien om een esthetisch aantrekkelijke vorm te behouden en om er ook voor te zorgen dat de bloemen van de plant eerder bloeien.

Wat is de beste tijd om te snoeien?

De meest effectieve en veilige periode voor het snoeien is tussen september en maart. In deze periode hebben de kamperfoelieplanten hun afgelopen jaar aan groei voltooid. Het is raadzaam om tijdens de herfstmaanden zo snel mogelijk met het snoeien te beginnen, dit is de periode dat milder weer zal zijn en je voldoende tijd hebt om het te doen.

Hoe je de Kamperfoelie kunt snoeien

Het belangrijkste is om je te richten op het terugsnoeien van de takken die ongeveer het verste vooroverhangen. Je moet deze takken terugsnoeien tot een goede richting, terwijl je ook ervoor zorgt dat je niet al te veel snoeit. Tekenen die droogheid kenmerken, moeten verwijderd worden, alsmede alle takken die gebroken zijn. Zorg dat je minder dan een derde van de plant verwijdert. Vergeet niet om de kroon symmetrisch houden.

Hoe kies je snoeigereedschap ?

Je moet speciale snoeigereedschap gebruiken voor kamperfoelie. Snoeischaartjes kunnen worden gebruikt om kleine takken te verwijderen van de plant. Maar je hebt ook grote takken in de struik. Hiervoor heb je een kruiskopschaar nodig, deze kun je gebruiken om de kamperfoelie te snoeien. Tot slot heb je een bot mes nodig om de mesneden te reinigen en bestrijk je de mesneden met een olie, zo voorkom je roest.

Conclusie

Kamperfoelie is een sierlijke en winterharde plant die qua vorm aan een boom doet denken. Het verfijnde uiterlijk van de struik hangt af van de kwaliteit van de snoeibeurt. Snoeien voorkomt ook het te grote worden van de kroon. De meest effectieve en veilige periode voor het snoeien is tussen september en maart. Sneler bloeien en een esthetisch aantrekkelijke vorm behouden zijn waarachtige voordelen van het snoeien. Hiervoor heb je speciale snoeigereedschap nodig en tekenen die droogheid kenmerken, moeten verwijderd worden. Een goed doordacht snoeibeeld is belangrijk, zodat de plant een mooie kroon heeft. Met de juiste technieken en gereedschappen kunnen de kamperfoeliestruiken er prachtig uitzien.

Plaats een reactie