Pruikenboom snoeien

Pruikenbomen zijn indrukwekkende bomen die een prachtig, contrasterend silhouet hebben en die een mooie tuin of landschap kunnen aanvullen. Ze zijn relatief eenvoudig te verzorgen en te snoeien, zolang u ze regelmatig het juiste onderhoud geeft. In deze blogpost geven we u aanwijzingen over hoe u een Pruikenboom het beste kunt snoeien en hoe u dit schadevrij uitvoert.

Waarom een Prickly Pear-boom snoeien?

Het snoeien van een Prickly Pear-boom is belangrijk voor verschillende redenen. Ten eerste kan het snoeien helpen bij het verminderen van de kans op ziekte en schimmelinfecties. Doordat het loof van een Prickly Pear-boom dicht is, is het belangrijk om de binnenkant van de boom te snoeien om deploeg en schimmelovergroei tegen te gaan. Het snoeien helpt ook om de vorm van de boom te behouden en de groei te controleren, zodat de bomen een mooi silhouet krijgen. Snoeien zal ook luchtcirculatie in de takken bevorderen, waardoor de kans op verstikking wordt verminderd.

Wanneer moet ik snoeien?

Het beste moment om Pruikenbomen te snoeien is in de lente, zo kort mogelijk voor de bloei. Als u besluit om de boom in de zomer of herfst te snoeien, zal dit niet veel effect hebben op de bloei, maar het zal wel een langer hersteldeff ect hebben. Het is belangrijk om te weten dat harde snoei (de verwijdering van een grote hoeveelheid takken) niet aanbevolen wordt op een Prickly Pear-boom, omdat de bomen, in tegenstelling tot veel andere fruitbomen, slecht tegen harde snoei hebben. Probeer de vorm van de boom op te bouwen en te verfraaien, in plaats van veel takken te verwijderen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Welk gereedschap heb ik nodig?

Het is belangrijk dat u het juiste gereedschap gebruikt voor het snoeien van een Prickly Pear-boom. Een gehard, scherp spitsmes is de beste keuze omdat het gemakkelijk toegang kan krijgen tot kleinere takken. Voor grote takken is een zaag aan te raden. Als je geen ervaring hebt met snoeien is het aan te raden om iemand met ervaring te vragen om je te helpen. Wees voorzichtig als je het mes gebruikt, draag handschoenen en bescherm je oren tegen lawaai. Als je klaar bent, bewaar het gereedschap op een veilige plaats.

Hoe een Prickly Pear-boom snoeien?

Het eerste dat u moet doen voordat u begint met snoeien, is het bepalen van de vorm die u wilt dat de boom gaat aannemen. Doe dit voordat u begint met het snoeien en gebruik als leidraad de foto’s die bij deze gids staan. Kies de takken die u wilt verwijderen en maak een plan om deze stukken op de juiste manier te snoeien. Gebruik vervolgens het juiste gereedschap om de Pruikenboom te snoeien. Begin met het verwijderen van kleine takken met een scherp, gehard mes. Voor grotere takken, gebruik de zaag om deze stukken schoon en netjes af te knippen. Zorg ervoor dat u de verkeerde takken niet knipt, zodat de vorm van de boom wordt behouden.

Conclusie

Pruikenbomen zijn ontzettend mooie bomen die een prachtige aanvulling kunnen zijn op elke tuin of landschap. Het belangrijkste dat u voor ze moet doen is ze regelmatig een goede vorm, snoeien en bestendig maken tegen ziekte. Door het snoeien te doen zoals u hierboven heeft gelezen, kunt u ervoor zorgen dat uw Pruikenboom in een perfecte conditie blijft. Geniet van de enorme sierwaarde die deze prachtige bomeven drukken!

Plaats een reactie