Rode bessen snoeien

Rode bessen zijn een lekkere versnapering die je kunt plukken uit de struiken in je tuin. Er is echter meer nodig dan alleen het plukken van deze bessen – gezond en rijp fruit wordt meestal geproduceerd door het snoeien van de struiken.

Waarom is snoeien van Rode bessen
nodig?

Snoeien van rode bessen is belangrijk omdat het de kwaliteit en hoeveelheid van de bessen die je plukt beïnvloedt. Wanneer een struik niet Word gesnoeid, worden de takken te dicht en verbergen ze het licht, wat het fruit laat rotten. Ook kan het groeiseizoen worden verlengd doordat de takken naar buiten worden gesnoeid om meer direct licht te verkrijgen. Dit bevordert het krijgen van een nieuwe oogst tijdens het seizoen.

Wanneer is de beste tijd om te snoeien?

Het beste is om rode bessen in de late winter of vroege herfst te snoeien. Als je in de winter snoeit, zal het planten wat minder bloedverlies veroorzaken wanneer de struik weer begint te groeien. Het is essentieel dat je wacht tot het vorstgevaar voorbij is als je in de winter snoeit of je riskeert dat de struik bevriest. Overmatig snoeien kan de struik ook schaden, dus maak je alleen de takken weg die echt problemen veroorzaken.

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50

Hoe snoei ik mijn Rode bessen
?

Het beste is om geen meerjarig snoeien te doen op Rode bessen, maar om te focussen op het snoeien van enkele jaarlijke takken die al druk bezet zijn. Snoeien doe je het beste met een kleine scherpe snoeischaar, maar een handschaar kan ook. Verwijder alle oude, dode en zieke takken, evenals al het overtollige, dunne en verwarde dood hout. Laat alleen de frisse, groene, gezonde takken over. Belangrijk is dat je bij het uitlopende punt van een tak een kimvormige knop laat, deze geeft de tak de ruimte om daarna weer te groeien.

Conclusie

Als je wat extra tijd in je struikje van Rode bessen. steekt kun je op lange termijn meer bessen plukken. Met een paar eenvoudige stappen in de juiste seizoenen kun je je bessenstruik gezond en productief houden. Als je je struik let op de juiste manier snoeit kun je des te langer genieten van jouw eigen rode bessen.

Plaats een reactie