Beukenboom snoeien

Een Beukenboom is een prachtige aanwinst voor elke tuin. Het is een mooie, decoratieve boom die een natuurlijke schoonheid biedt aan de nabije omgeving. De boom heeft de capaciteit om onverwoestbaar te zijn, wat betekent dat hij het veel beter doet dan velen van zijn medebomen in ruig, landelijk Nederland. Naarmate de plant enige vorm krijgt, moet hij echter gemaaid worden. Het is daarom van belang te weten hoe je snoeit Beukenboom.

Waarom snoeien?

Voordat u kunt leren hoe Beukenboom te snoeien, is het van belang om enig inzicht te hebben over waarom je dit in eerste instantie doet. De bovenstaande boom behoort tot de categorie van lange levensdekenen. Als zodanig kan de boom door zijn lange levensduur wonderbaarlijke veranderingen ondergaan. Hoewel het proces van het bewaren en verrijken van het uiterlijk van de bovengenoemde plant een tijdrovende bezigheid kan zijn, is het noodzakelijk als deze de eerder genoemde decoratieve kwaliteit moet behouden.

Het snoeien van Beukenboom wordt meestal gedaan om de levensduur en de vorm te behouden. Eenmaal geknipt, krijgt het in essentie nieuw leven en wordt veel meer resistent tegen het verouderen. Door het preventieve snoeien wordt ook de kans op het oogsten van bessen vergroot. Omdat Beukenbomen de voorkeur geven aan een drogere stofwisseling in tegenstelling tot andere meer warme bomen, kan het belangrijk zijn om regelmatig te struiken als je een zo groot mogelijk aantal vruchten wilt oogsten.

Hoe te Snoeien?

Zodra u weet waarom u Beukenboom een goed idee kan zijn, is het het volgende om te weten hoe het moet snoeien. Als het gaat om snoeien, is het belangrijkste om altijd kalm te blijven en de boom niet te hard te knippen. Dus als je ervoor kiest om bijvoorbeeld je beuken te verkleinen, is de beste manier om helemaal te beginnen met het snoeien van de stam; begin met een kleine snit, vervolgens wat langs de minder drukke, diepere takken. Vervolgens moeten de meer prominente, maar kleinere takken verwijderd.

Bij het snoeien van Beukenboom is het ook belangrijk om rekening te houden met het seizoen. In de herfst vóór de winter is deze de periode waarin de knoppen van de boom verschijnen. In deze periode is het het beste om te beginnen met het wegknippen van de gebroken takken, het knippen van zwakke borstels en het verlagen van de lange takken. In de lente, als alle veranderingen plaatsvinden, is het verstandig om elke grote tak met lange takken te snoeien.

Gereedschappen

Als je ervoor kiest om Beukenboom te snoeien, dan heb je waarschijnlijk het juiste gereedschap nodig om het werk te doen. Het is het beste om een aantal tangen, een schaar, een zaag en zelfs een hakmes te hebben. Vogel- en haakmessen zijn goed voor het verwijderen van stammetsels en tangen zijn geschikt voor het knippen extra dikke takken en kleine borstels. Een schaar is essentieel omdat het ideale materiaal voor buds en bladeren aan te pakken. Pezen die aan divers tint mogelijk maakt om deze plant schoon te houden en in vorm te houden. Een zaag is alleen een must voor het snoeien van de stam en grote takken.

Conclusie

Om een mooie en gezonde Beukenboom te hebben, is een goed snoeibeleid van cruciaal belang. Door regelmatig te knippen houden tuinliefhebbers hun boom in topvorm, verminderen ze de kans op ziekte en verminderen de mate waarin de boom verslijt. Van het kopen van het juiste gereedschap om het werk te doen, tot het selecteren van het juiste moment om te snoeien die dat het seizoen aanpast, is alles van het grootste belang. Gecombineerd met wat kennis en geduld, kunnen tuinliefhebbers een mooie Beukenboom kweken die een grandioze aanwinst voor elke tuin is.

Plaats een reactie