Pruimenboom snoeien

De pruimenboom kan een mooie, sierlijke toevoeging zijn aan uw tuin. Pruimenbomen zijn vooral populaire sierbomen, maar ze produceren ook een lekkere en gezonde vrucht. Om ervoor te zorgen dat uw pruimenboom gezond blijft en een goed vruchtwater produceert, is snoeien noodzakelijk. Dit artikel zal u uitleggen hoe u uw pruimenboom het beste kunt snoeien, in welke periode van het jaar, en met welke gereedschappen.

In welke periode van het jaar?

Het beste moment om uw pruimenboom te snoeien is vroeg in de lente. Pruimenbomen hebben ook een late herfstsnoei nodig, meestal als de bladeren van de boom al beginnen te verkleuren. Het is belangrijk om de pruning te regelen volgens het seizoen, zodat er een optimale groei en productie van vruchten is. Als u uw pruimenboom in de late herfst of winter snoeit, dan kan de sneeuw er voor zorgen dat het sap in de houtige stengels bevriest, wat kan leiden tot schade aan de boom.

Hoe te snoeien?

Snoeien begint met het identificeren van de verschillende onderdelen van de pruimenboom. Begin met het zoeken naar takken die dood zijn, ziek zijn of overwoekerd zijn met onkruid. Als een tak ziek of beschadigd is, knip deze dan zo dicht mogelijk bij de hak of basis. Voorkom dat u de gezonde takken en de stam bij snijdt. Vervolgens is het tijd om de vorm van de boom te consolideren. Verwijder de overtollige dood hout van de takken en de stam om de onderste vorm van de boom te determineren. Als er een grote, sterke tak is die groeit uit de centrale stam, knip deze dan dan ook terug, zo niet verwijder deze dan volledig. Ook voor hoogstam bomen is het belangrijk dat er regelmatig gesnoeid wordt. Verwijder alles wat aan de zijkanten groeit om de vorm van de pruimenboom, zo schoon mogelijk te houden.

Welke gereedschappen?

U heeft een aantal verschillende gereedschappen nodig om uw pruimenboom te snoeien. U zult een bekende en een snoeischaar nodig hebben. Deze kunnen worden gebruikt om takken en twijgen te verwijderen. Een loofhandschoen kan ook nuttig zijn, omdat de takken en twijgen van een pruimenboom meestal erg scherp zijn. Als u de pruimenboom hoog moet snoeien, kan een ladder nodig zijn. Gebruik altijd een ladder met antislip voeten om ongelukken te voorkomen.

Conclusie

Het snoeien van een pruimenboom is noodzakelijk om er gezond uit te laten zien en goede vruchten te produceren. Het beste moment om de pruimenboom te snoeien is vroeg in de lente en eind van de herfst. Verschillende gereedschappen, zoals een bekende, snoeischaar, loofhandschoen, en ladder, zijn nodig om het proces uit te voeren. Wag het niet om een pruimenboom te snoeien, aangezien dit schade aan de boom en de productie van vruchten kan veroorzaken.

Plaats een reactie