Acer snoeien

Acer betekent ‘verbrand’ en is een soort Japanse esdoorn. Deze boom is een populair uitziende sierboom die verkrijgbaar is in een verschillende variëteiten. Bij de meeste Acerbomen zijn er mooie bladeren in de lente, gevolgd door een rustige zomer. Ook bevat deze boom soms mooie kleuren in de herfst. Om deze unieke verschijning te behouden is het belangrijk dat je jouw Acer regelmatig snoeit.

Wanneer is het beste moment om te snoeien?

Het beste moment om de Acer te snoeien is in de late zomer of laatste dagen van de lente. Zo vermijd je het snoeien van de bladeren en de knoppen die later moeten bloeien. Als je de boom in de winter snoeit is het belangrijk om direct bloedstelpende middelen aan te brengen op de stelen om infectie te voorkomen.

Hoe snoei je Acer?

Het snoeien van de Acer begint bij het verwijderen van de dood of verdord hout. Controleer ook regelmatig of er dode takken in de kruin zitten. Als je te veel takken weghaalt kunnen er vriezen en holtes in de boom verschijnen. Om deze verstoringen te voorkomen, snoei je de algemene vorm van de boom zonder alle takken te verwijderen. Eventueel kan je kleinere uitlopers en twijgen die in de verkeerde richting groeien of overlappend zijn verwijderen.

Voor het snoeien heb je een paar speciale snoeigereedschappen nodig. Een dikke steel, zoals een zaag, is nuttig voor het verwijderen van stammen en dikke takken. De takken maken minder schade aan de boom als je een geslepen snoeischaar gebruikt. Je kunt ook klein gereedschap gebruiken voor het verwijderen van kleinere twijgen, sprieten en blaadjes.

Conclusie

Om de Acer op een mooie manier te laten groeien is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Het beste moment om deze Boom te snoeien is in de late zomer of laatste dagen van de lente. Bij het snoeien is het belangrijk om je te beperken tot het verwijderen van het dood of verdord hout en stelen die in de verkeerde richting groeien. Gebruik hiervoor de juiste gereedschappen voor een optimaal resultaat.

Plaats een reactie