Acer snoeien

Acer betekent ‘verbrand’ en is een soort Japanse esdoorn. Deze boom is een populair uitziende sierboom die verkrijgbaar is in een verschillende variëteiten. Bij de meeste Acerbomen zijn er mooie bladeren in de lente, gevolgd door een rustige zomer. Ook bevat deze boom soms mooie kleuren in de herfst. Om deze unieke verschijning te behouden is het belangrijk dat je jouw Acer regelmatig snoeit.

Wanneer is het beste moment om te snoeien?

Het beste moment om de Acer te snoeien is in de late zomer of laatste dagen van de lente. Zo vermijd je het snoeien van de bladeren en de knoppen die later moeten bloeien. Als je de boom in de winter snoeit is het belangrijk om direct bloedstelpende middelen aan te brengen op de stelen om infectie te voorkomen.

Hoe snoei je Acer?

Het snoeien van de Acer begint bij het verwijderen van de dood of verdord hout. Controleer ook regelmatig of er dode takken in de kruin zitten. Als je te veel takken weghaalt kunnen er vriezen en holtes in de boom verschijnen. Om deze verstoringen te voorkomen, snoei je de algemene vorm van de boom zonder alle takken te verwijderen. Eventueel kan je kleinere uitlopers en twijgen die in de verkeerde richting groeien of overlappend zijn verwijderen.

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50

Voor het snoeien heb je een paar speciale snoeigereedschappen nodig. Een dikke steel, zoals een zaag, is nuttig voor het verwijderen van stammen en dikke takken. De takken maken minder schade aan de boom als je een geslepen snoeischaar gebruikt. Je kunt ook klein gereedschap gebruiken voor het verwijderen van kleinere twijgen, sprieten en blaadjes.

Conclusie

Om de Acer op een mooie manier te laten groeien is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Het beste moment om deze Boom te snoeien is in de late zomer of laatste dagen van de lente. Bij het snoeien is het belangrijk om je te beperken tot het verwijderen van het dood of verdord hout en stelen die in de verkeerde richting groeien. Gebruik hiervoor de juiste gereedschappen voor een optimaal resultaat.

Plaats een reactie