Bramenstruiken snoeien

Bramenstruiken zijn veel toegepast als decoratief element in tuinen en huisjes. Daarnaast zijn het productief, aangezien bramen die in de juiste klimaatomstandigheden worden verbouwd veelvuldig oogsten kunnen opleveren. Voor degenen die dit soort planten willen planten en kweken, is het belangrijk om te weten hoe het snoeien van bramenstruiken gebeurt. Heb je eenmaal de knepen van het vak onder de knie en de juiste gereedschappen in huis, dan zal er een aanzienlijke productie zijn op basis van een constante aanvoer van gezonde bessen.

Wanneer moet je Bramenstruiken snoeien?

Het antwoord hierop is simpel: het beste moment voor het snoeien van bramenstruiken is in de lente. Op deze manier krijg je de meeste bramen oogsten omdat de struiken de extra ruimte krijgen om te groeien in het voorjaar en in de zomer, waardoor er ruimte is voor nieuwe bramen scheuten. Snoeien in de lente zorgt ervoor dat het oppervlak van de struiken wordt beperkt, waardoor bramen die tijdens de zomer worden gekweekt meer ruimte hebben om te rijpen. Houd er ook rekening mee dat oudere takken die meer dan twee jaar oud zijn, vervangen moeten worden door nieuwere, gezondere struiken.

Hoe snoei je Bramenstruiken?

Zodra je besluit om de bramenstruiken te snoeien, heb je het juiste gereedschap nodig om het snoeiwerk goed te kunnen uitvoeren. Hier voor heb je eenoog heggenschaar nodig. Dit is het meest ideaal voor het snoeien van bramenstruiken en het betekent dat het gereedschap op maat gemaakt is voor het taak. Dit moet worden gedaan om te verzekeren dat alle takken goed worden verzorgd zonder dat ze verschillende groottes hebben, namelijk te dun of te dik, waardoor er onmogelijkheden komen voor toekomstig vastlopen of infestaties.

Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 107.38

Het snoeien van bramenstruiken begint met het uitsnijden van alle dode, beschadigde of zieke twijgen. Met behulp van een oogheggenschaar of een kleine, scherpe snoeischaar, knip je in een vloeiende beweging alle twijgen af. Alle vertakkingen moeten worden gesnoeid om de groei en productie van nieuwe bessen te bevorderen. Om de bovenkant van de struiken te snoeien, heb je een stok of lange ladder nodig. De takjes moeten worden geknipt, zodat de vorm van de struiken zo symmetrisch mogelijk blijft.

Het snoeien van bramenstruiken betekent niet alleen het verwijderen van dode twijgen, maar ook het verwijderen van ongewenste wilde vervloekte, die de kracht van de struiken kunnen uitschakelen, evenals het verwijderen van de bramen die kinderachtig zijn, want deze vormen uiteindelijk ook schaduw en staan in de weg voor nieuwe bramen rijpen.

Conclusie

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat het snoeien van bramenstruiken in de lente het hoogste rendement op bramen oplevert. Door de lange stelen en de sterke vestiging zien veel bramenstruiken er aantrekkelijk uit in tuinen en huisjes en kunnen veel voordelen bieden voor degenen die de moeite nemen om ze goed te verzorgen. Uiteindelijk krijg je de meeste voordelen uit het oogsten van bramen als je de struiken regelmatig snoeit met behulp van de juiste tools en richtlijnen.

Plaats een reactie