Pruikenboom snoeien

Pruikenbomen zijn indrukwekkende bomen die een prachtig, contrasterend silhouet hebben en die een mooie tuin of landschap kunnen aanvullen. Ze zijn relatief eenvoudig te verzorgen en te snoeien, zolang u ze regelmatig het juiste onderhoud geeft. In deze blogpost geven we u aanwijzingen over hoe u een Pruikenboom het beste kunt snoeien en hoe u dit schadevrij uitvoert.

Waarom een Prickly Pear-boom snoeien?

Het snoeien van een Prickly Pear-boom is belangrijk voor verschillende redenen. Ten eerste kan het snoeien helpen bij het verminderen van de kans op ziekte en schimmelinfecties. Doordat het loof van een Prickly Pear-boom dicht is, is het belangrijk om de binnenkant van de boom te snoeien om deploeg en schimmelovergroei tegen te gaan. Het snoeien helpt ook om de vorm van de boom te behouden en de groei te controleren, zodat de bomen een mooi silhouet krijgen. Snoeien zal ook luchtcirculatie in de takken bevorderen, waardoor de kans op verstikking wordt verminderd.

Wanneer moet ik snoeien?

Het beste moment om Pruikenbomen te snoeien is in de lente, zo kort mogelijk voor de bloei. Als u besluit om de boom in de zomer of herfst te snoeien, zal dit niet veel effect hebben op de bloei, maar het zal wel een langer hersteldeff ect hebben. Het is belangrijk om te weten dat harde snoei (de verwijdering van een grote hoeveelheid takken) niet aanbevolen wordt op een Prickly Pear-boom, omdat de bomen, in tegenstelling tot veel andere fruitbomen, slecht tegen harde snoei hebben. Probeer de vorm van de boom op te bouwen en te verfraaien, in plaats van veel takken te verwijderen.

Welk gereedschap heb ik nodig?

Het is belangrijk dat u het juiste gereedschap gebruikt voor het snoeien van een Prickly Pear-boom. Een gehard, scherp spitsmes is de beste keuze omdat het gemakkelijk toegang kan krijgen tot kleinere takken. Voor grote takken is een zaag aan te raden. Als je geen ervaring hebt met snoeien is het aan te raden om iemand met ervaring te vragen om je te helpen. Wees voorzichtig als je het mes gebruikt, draag handschoenen en bescherm je oren tegen lawaai. Als je klaar bent, bewaar het gereedschap op een veilige plaats.

Hoe een Prickly Pear-boom snoeien?

Het eerste dat u moet doen voordat u begint met snoeien, is het bepalen van de vorm die u wilt dat de boom gaat aannemen. Doe dit voordat u begint met het snoeien en gebruik als leidraad de foto’s die bij deze gids staan. Kies de takken die u wilt verwijderen en maak een plan om deze stukken op de juiste manier te snoeien. Gebruik vervolgens het juiste gereedschap om de Pruikenboom te snoeien. Begin met het verwijderen van kleine takken met een scherp, gehard mes. Voor grotere takken, gebruik de zaag om deze stukken schoon en netjes af te knippen. Zorg ervoor dat u de verkeerde takken niet knipt, zodat de vorm van de boom wordt behouden.

Conclusie

Pruikenbomen zijn ontzettend mooie bomen die een prachtige aanvulling kunnen zijn op elke tuin of landschap. Het belangrijkste dat u voor ze moet doen is ze regelmatig een goede vorm, snoeien en bestendig maken tegen ziekte. Door het snoeien te doen zoals u hierboven heeft gelezen, kunt u ervoor zorgen dat uw Pruikenboom in een perfecte conditie blijft. Geniet van de enorme sierwaarde die deze prachtige bomeven drukken!

Plaats een reactie