Citroenboom snoeien

Citroenboom

De Citroenboom is een prachtig stukje natuur dat bijna ieder tuinhuis een charmante uitstraling geeft. Het is een heerlijke boom die in de zomermaanden vol is met geurige, zoete citroenvruchten. Als je deze boom goed snoeit, zal deze een echte blikvanger zijn in je tuin. Maar het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de gezondheid van de Citroenboom te waarborgen. In dit artikel lees je hoe je jouw Citroenboom op de juiste manier snoeit.

Wanneer de Citroenboom snoeien?

Het is belangrijk om op de juiste momenten te snoeien. Voordat je aan het snoeien begint, is het belangrijk dat je eerst de juiste tijd uitzoekt om te snoeien. Je kunt het beste de Citroenboom snoeien tijdens de wintermaanden (december, januari of februari) als de Citroenboom rust heeft. Als het weer warmer wordt, gaat de Citroenboom weer groeien en je zou deze niet tegen de groei in willen snoeien.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Het materiaal dat je nodig hebt om te snoeien

Voor het snoeien heb je het volgende gereedschap nodig:

  • Snoeischaar – gebruik deze om de takken af te knippen;
  • Loofmes – dit kan gebruikt worden om het groene blad af te knippen;
  • Snoeispuit – dit is een speciaal materiaal dat je kunt gebruiken om de takken makkelijk af te knippen;
  • Snoeimat – dit materiaal is belangrijk om de takken uit te lijnen en uniform te snoeien;
  • Snoeimiddelen – dit wordt gebruikt om het snoeien makkelijker te maken.

Hoe de Citroenboom snoeien?

Om de Citroenboom goed te snoeien kan je de volgende stappen volgen:

  • Eerst moet je alle droge en beschadigde takken verwijderen. Dit kan gedaan worden met een snoeischaar, een loofmes of een ander gereedschap. Probeer de boom zo evenwichtig mogelijk te snoeien, zodat de boom er goed uit zal zien.
  • Geef de boom de juiste vorm door de lange en onregelmatig gevormde takken af te knippen. Zorg ervoor dat alle takken een algemene, cirkelvormige vorm hebben.
  • Verwijder eventuele beschadigde takken die de stevigheid van de boom of de vorm ervan beïnvloeden.
  • Controleer de Citroenboom na het snoeien om te zien of er geen vlees alles of insecten blijven.
  • Gebruik na het snoeien speciale vitaminen en activator tegen insecten.

Na het volgen van deze simpele stappen heb je een prachtige, gezonde Citroenboom die zowel jouw tuin als de lucht om je heen met vruchten zal versieren. Maak het dus een jaarlijks ritueel om je Citroenboom zo gezond mogelijk te moeten houden.

Plaats een reactie