Goudiep snoeien

Goudiep is een snelle groeier met een breed gevormde kroon. De loofbomen zijn het meest verspreid in Europa, waar ze populair zijn vanwege hun kleurrijke goudgele bloemen. Als u uw Goudiep goed wilt laten groeien, is het belangrijk om de struik regelmatig te snoeien. Lees hieronder hoe je dat het beste kunt doen.

Hoe je Goudiep het beste kunt snoeien

Goudiepen hebben het beste van snoei tijdens de winter. Dit is de meest rustige periode van de boom en we hebben de meeste kans dat de struik gezond blijft als we in deze periode snoeien. Voor het snoeien kunt u een scherp, schoon zaagmes of een snoeischaar gebruiken. Om de gezondheid en het uiterlijk van de Goudiep te behouden, is regulier onderhoud vereist. Probeer daarom je Goudiep meerdere malen per jaar te snoeien, het liefst zo kort mogelijk. Hiermee voorkom je dat de struik te hoog wordt en de bloei wordt verminderd.

Bij het snoeien is het belangrijk om de vorm van de Goudiep te behouden. We moeten proberen de ‘mouwenstijl’ te behouden, hetgeen wil zeggen dat we de toppen trachten verder uit te laten steken dan de zijkanten. Hiervoor is het nodig om alle zijtakken te snoeien. Als u uw Goudiep op deze manier snoeit, zal de boom aanzienlijk steviger worden.

Welke zaken moet je nog meer in gedachten houden bij het snoeien?

Het is ook belangrijk om op zoek te gaan naar de oude, verouderde takken. Breng deze takken terug tot de stam, als je van plan bent de boom volledig te snoeien. Ook moet je niet vergeten om alle takken die te veel naar één kant groeien te corrigeren. Daarnaast is het goed om te weten dat Goudiepen het best gesnoeid kunnen worden in de lente of de lagere cijfers. Als je de boom in de late lente of de zomer snoeit, moet je voorzichtig zijn, want de warmere temperaturen kunnen de schade aan de bloemknop vergroten.

Extra tips om te onthouden

Om te voorkomen dat er problemen met je Goudiep optreden, is het belangrijk om je te houden aan de bovenstaande tips. Als je deze tips volgt, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken over de gezondheid of het uiterlijk van de boom.

  • Snoei op koude dagen in de winter.
  • Zorg voor een scherp zaagmes of snoeischaar om schade aan de boom te voorkomen.
  • Snoei regelmatig om de Goudiep gezond te houden.
  • Behoud de mouwenstijl.
  • Ververs de oude, verouderde takken en corrigeer de takken die te veel naar één kant groeien.

Als je de hierboven genoemde adviezen opvolgt, kun je er zeker van zijn dat je Goudiep in goede staat verkeert. Vergeet niet dat dit een kwestie van regelmatig onderhoud is en als je dat weet te behouden zal je Goudiep gezond, kleurrijk en sterk zijn.

Plaats een reactie