Kamperfoelie snoeien

Kamperfoelie is een mooie plant die het gehele jaar door kleurig bloeit. Hoewel kamperfoelie tolerant is voor warmte, vocht en droogte, moeten ze ook gesnoeid worden om de bloemknoppen te stimuleren voor een betere bloei. Als je regelmatig je kamperfoelie knipt, zal de groei maximaal zijn. Het is belangrijk om de juiste tijd te kiezen en de juiste instrumenten te gebruiken als je je kamperfoelie wilt knippen. Om je te helpen bij het snoeien van je kamperfoelie, hier volgen enkele tips.

Wanneer je je kamperfoelie moet snoeien?

Kamperfoelie één keer per jaar knippen, aan het begin van het voorjaar. In de lente moet de bloemknoppen voor de volgende bloei worden bevorderd. Laat de kamperfoelie de kans krijgen om uit te rusten in de herfst als de bloei verminderde energienniveaus ervaart. Door te knippen op het juiste moment, krijgt de plant de kans om krachtig te bloeien, waardoor je jarenlang plezier hebt van je kamperfoelie.

Hoe moet je je kamperfoelie snoeien?

Moderne kamperfoelie hebben een mooi, symmetrisch rond kroon waardoor het makkelijk te snoeien is. Begin door elke tak aan de basis af te snijden, omdat oudere takken minder productief zijn, en je wilt alleen de productieve takken behouden. Daarna moet je alle watertanden en zwakke takken wegsnijden die de kroon ontsieren. Snij niet meer dan een derde van de stam tegelijk af, om de kamperfoelie gezond te houden. Korte takken en ranken – een tweederde meer dan de lengte die ze nu hebben, bij voorkeur. Als je het snoeiwerk voltooit, is het aan te raden om alle verwijderde delen te verwijderen uit het gebied om de bedrijfsomgeving schoon te houden.

Welke gereedschappen heb je nodig om je kamperfoelie te snoeien?

Je hebt een paar verschillende gereedschappen nodig om je kamperfoelie te knippen. Ten eerste heb je een geharde schaar nodig met een steekblad. Vooral als u takken met een dikkere diameter moet snoeien, heb je een goed geslepen en gesmeerd paar bypass-schaar nodig. Als je hele kamperfoelie knippen, dan kun je een gewone takkenschaar gebruiken om vertakkingen te verwijderen. Daarnaast heb je een stevige medium-size loofschaar nodig om geraffineerde gebieden te snoeien en om kleine takken of kruidachtigen te verwijderen. Verder heb je ook een goede spade nodig om eventueel grondwerk te maken. Als laatste heb je ook tuinaarde nodig om de gaten waar je de takken afsneed behulpzaam te vullen.

Conclusie

Het is belangrijk om je kamperfoelie regelmatig te snoeien om een goede bloei en een mooie vorm te krijgen. Je moet je kamperfoelie een keer per jaar knippen, bij voorkeur aan het begin van het voorjaar. Daarbij moet je waakzaam zijn dat niet meer dan een derde van de stam in één keer wordt gesnoeid. Om de bloemknoppen te bevorderen, alle oude takken af te knippen en een symmetrisch resultaat te krijgen. Hiervoor heb je verschillende gereedschappen nodig, inclusief een geharde schaar, takkenschaar, loofschaar, spade en tuinaarde.

Plaats een reactie