Red robin op stam snoeien

De Red robin (Photinia fraseri) is zo’n algemene struik die veel tuinliefhebbers doet genieten. De rode tint die de bladeren aannemen na de eerste knoppen en de fel-witte bloemen zijn mooi om te zien. Maar om ervoor te zorgen dat je struik er goed uit blijft zien, moet je hem regelmatig snoeien. De juiste manier om je Red robin op stam te snoeien, is afhankelijk van de vorm van de struik. We bespreken hieronder vele aspecten die aan deze taak zullen helpen.

Wanneer moet je je Red robin op stam snoeien?

Red robin op stam snoeien mag het beste vanaf het voorjaar, wanneer de knoppen weer beginnen op te bloeien. Voor een stamstruik is dit het meest geschikte moment, omdat dit de meest productieve tijd is voor de struik. Er zullen nieuwe bladeren groeien, waardoor de energie van de struik verhoogt, waardoor het beter gesnoeid kan worden.

Hoe behandel je Red robin op stam?

Omdat de Red robin op stam een stamstruik is, is er een goede manier om haar te snoeien. Bij het begin van het voorjaar het beste de stam en de takken die dicht bij de stam zijn snoeien. Als je dat gedaan hebt, moet je ook de jonge loten op de struik snoeien. Als je de loten snoeit om de struik te modelleren en de vormen die je wilt behouden, voorkom je dat er verwildering optreedt. Als je de struik de hele zomer snoeit zal dit resulteren in een gezondere, stevigere stam die fruit zal voortbrengen.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Gereedschap voor het snoeien van Red robin op stam

Om de Red robin op stam te snoeien heb je het juiste gereedschap nodig. Een goede takkenschaar is nodig, evenals een stevige gardes of een stevige takkenschaar. Ook is het verstandig om een heel scherp mes en droge doeken bij de hand te houden. Er zijn ook speciale zaagmachines beschikbaar die je kunt gebruiken voor het snoeien van bomen en struiken.

De laatste tips

Een Red robin op stam moet meerdere malen in het jaar gesnoeid worden. Als je dat regelmatig doet zorg je ervoor dat de struik goed groeit en prachtige rode bladeren blijven krijgen. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het gereedschap voor het snoeien regelmatig schoonmaakt en slijpt, zodat u een mooi resultaat krijgt. Neem bij het snoeien van Red robin op stam ook voldoende pauzes om de energie van de struik te behouden, waardoor je een beter en langer resultaat behaalt.

Plaats een reactie