Rode bessenstruik snoeien

Rode bessenstruiken zijn leuk om in je tuin te hebben. Ze leveren lekkere bessen die je kunt eten of verwerken in allerlei gerechten. Maar ze hebben ook een andere voordelen, de struiken geven namelijk veel sfeer aan de tuin. Het is echter belangrijk om de rode bessenstruik op de juist manier te snoeien. Als je niet goed weet hoe je de struik moet snoeien en waar je op moet letten, is dat ook geen probleem. In dit artikel leggen we je uit hoe je de rode bessenstruik het beste kunt snoeien om de bessen vooral zo optimaal mogelijk te krijgen.

Hoe snoei je de struik?

Het snoeien van rode bessenstruiken is niet moeilijk. Om te beginnen is het belangrijk om de juiste periode te kiezen. De rode bessenstruik is het beste te snoeien in de periode maart-april, voordat de struik begint te bloeien. Let er goed op dat je niet te vroeg met het snoeien begint, anders zou je kunnen voorkomen dat de struik gaat bloeien.

Het is belangrijk om je gereedschap goed voor te bereiden voordat je begint met snoeien. Je hebt een kleine schep nodig, een stevige snoeischaar en een stevige steel om de struik goed te mogen snoeien. Als je de struik gaat snoeien, dan moet je opletten dat je geen te lange stammen of takken snoeit. De structuren mogen maximaal twee-dertig centimeter lang zijn als je ze wilt snoeien. Als je stammen of takken langer zijn, kan de struik erdoor beschadigd raken. En als je te ver door snoeit, dan kan je de groei van de struik vertragen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Snoei de vorm te behouden

Bij het snoeien van tuinplanten is het belangrijk dat je de vorm van de planten behoudt. De rode bessenstruik is daar geen uitzondering op. Bij het snoeien van de struik is het belangrijk dat je oplet dat je de struik niet te strak aanpakt. Je kunt er namelijk voor zorgen dat de rode bessenstruik in een te strakke vorm wordt gesnoeid en dat deplant zo geen nieuwe knoppen meer ontwikkelt. Door de struik juist te snoeien krijgt de rode bessenstruik meer lucht en meer licht. Hierdoor gaat de plant beter groeien en produceert hij meer bloemen en meer bessen.

Knippen van dode takken

Tijdens het snoeien van je rode bessenstruik, is het ook belangrijk dat je de dode takken weghaalt. Dit is belangrijk omdat de takken anders meer energie gaan kosten en meer licht uit de plant verdrijven, waardoor de plant minder groeit. Als je alle dode takken weghaalt, komt er meer licht in de struik, net zoals meer voeding en lucht. De rode bessenstruik zal hierdoor meer groeien en meer bessen produceren.

Het is ook belangrijk om hele oude en zwakke takken te verwijderen. Op deze manier zorg je namelijk dat er geen zwakke takken aan de struik blijven hangen. Ook hierdoor zal de struik meer bessen produceren, omdat de structuur sterker wordt.

De rode bessenstruik weer bloeiend en vitaal maken

Als je een rode bessenstruik in je tuin hebt staan en je wilt ervoor zorgen dat hij bloeit en zo optimaal mogelijk bessen produceert, dan is het belangrijk om de struik regelmatig te snoeien. Door goed te snoeien zorg je ervoor dat de struik sterker en gezonder wordt.

Het is echter ook belangrijk om na te denken over hoe vaak je de struik moet snoeien. Als je de struik te vaak snoeit, kan de structuur van de struik worden aangetast. En als je de struik te weinig snoeit, kan hij uitgeblust worden. Zorg er dus voor dat je een goede balans vindt tussen het snoeien van je rode bessenstruik en het te veel of het te weinig snoeien. Als je dit goed doet, zul je kunnen genieten van de meest prachtige rode bessen die je tuin te bieden heeft.

Plaats een reactie