Acacia Boom snoeien

Het snoeien van acacia’s is een veel voorkomende klus voor tuiniers. Acacia’s (acciaspecies) kunnen verschillen in type, hoogte en uitstraling. Hoewel er verschillende eigenlijk voordelen zijn aan het snoeien van acacia’s, is er ook een verschil in wanneer het moet gebeuren. Een regelmatige snoeibeurt zal ook alleen nodig zijn wanneer er nieuwe scheuten zijn gevormd. Voordat u begint met het snoeien van uw acacia, is het belangrijk om te weten welke soort u heeft en wat voor snoei het beste geschikt is.

Wanneer Acacia Boom
snoeien?

Als het gaat om het snoeien van acacia’s, is het belangrijk om te starten in de herfst of winter, als de goedBoom
sttohouden de meeste winterse schade hebben opgelopen. Snoeiklus worden in het midden van de herfst begonnen, wanneer de meeste loof zal zijn gevallen. Als het eenmaal vriest, is het het beste om nog een keer te snoeien, vooral als de winter warm en droog is geweest. Wanneer alle loof is gevallen, kunt u de acacia’s in hun natuurlijke vorm laten groeien, waardoor het zowel gezond als aantrekkelijk is.

Hoe Acacia Boom
snoeien?

Als het gaat om het snoeien van acacia’s, is het belangrijk om te starten door elke boom duidelijk te bekijken en deze vervolgens in vakken te verdelen. Snoei alleen de schade weg, zoals dode en verwelkte takken. Als je stevige, gezonde takken hebt, gebruik dan houtschaar om deze takken af te snijden op de punten waar de takken de kroon verlaten. Verwijder ook alle takken waar zich zwakke splitsingen vormen, omdat deze alleen maar zwakker worden als ze niet worden verwijderd.

Dit is ook het moment om de acacia’s bij te snoeien, waarin de primaire vorm wordt gegeven. U kunt de takken en twijgen verwijderen of afknippen als deze verticaal of naar buiten staan, of als deze de kroon binnendringen. Gebruik een schaar om de takken/twijgen af fantoner of verfraaien. U kunt ook een zaag gebruiken om grote takken af te knippen die kunnen komen te groeien in de kroon.

De Gereedschapen die je nodig hebt:

Hoewel er verschillende gereedschappen kunnen worden gebruikt bij het snoeien van acacia’s, worden er twee algemene gereedschappen aanbevolen. De eerste is houtschaar, iets waarmee kleine takken en twijgen kunnen worden afgesneden. De tweede is een speciaal schaartype dat wordt gebruikt voor de schonere, dunnere takken. Als het gaat om het afknippen van dikkere takken, is een zaag het meest geschikte gereedschap. Of u nu kinder-, hand-, bomenzaag of stokzaag gebruikt, allemaal zijn geschikt om de grote delen af te knippen die in het seizoen zijn gegroeid.

Eindconclusie

Snoeien van acacia’s kan een nuttige manier zijn om uw tuin tuinen bij te houden, gezonde gewassen te laten bloeien en te groeien. Het is van essentieel belang om de soort acacia te identificeren first, wat een goed begrip verstrekt van het soort snoei dat uit moet voeren. Door te starten in de late herfst, wanneer alle bladeren zijn gevallen, kunt u zeker zijn van een gezonde acacia volgend jaar, met minder hoge windschade. Door alle geschikte gereedschappen toe te passen, kunt u ervoor zorgen dat uw Acacia bomen er fris en gezond uit blijven zien gedurende het hele jaar.

Plaats een reactie