Amerikaanse sering snoeien

Amerikaanse sering is een populaire tuinplant, die behoort tot de familie van de sierstruiken. Het is een sterk verspreid archetype dat meestal in parken of tuinen wordt gebruikt. Het is kenmerkend voor een breed scala aan kleuren, van bruin tot donkergroen, met geelachtige of witte tinten. Omdat Amerikaanse sering een uitgestrekt type is, is het belangrijk om deze twee keer per jaar te snoeien, zodat deze lekker in vorm blijft. Hieronder staat uitgelegd hoe je Amerikaanse sering het beste kunt snoeien.

Periode van het jaar

Voor het snoeien van Amerikaanse seringen is het belangrijk om te weten welke periode van het jaar de beste is. De beste tijd is vroeg in het voorjaar, zodra het nog niet te warm is, maar de plant al een beetje begint uit te lopen. De tweede snoei moet gebeuren in het najaar, na de eerste vorstsnachten. Over het algemeen wordt aangeraden om de plant direct na het voorjaar te snoeien en enkele weken voor de winter.

Hoe je het aanpakt

Voordat je begint met het snoeien, is het belangrijk om de stam van de Amerikaanse sering te onderzoeken. Onderzoek of er opmerkelijke doorgroeispleten of knopen te zien zijn. Als dit het geval is, begin je met het verwijderen van deze knopen en plekken waar de takken te dicht op elkaar groeien. Verwijder ook alle dode of zwakke takken. Verder moet je de Amerikaanse sering in de juiste vorm knippen. Probeer de structuur van de plant te behouden, door het knippen van de vertakkingen die ver uitsteken en een symmetrische vorm voor de plant te creëren, zodat zowel de boven- als de onderzijde goed geëgaliseerd is. Daarnaast is het belangrijk om alle uitstekende en krullende takken te verwijderen, maar laat wel voldoende takken voor de plant om haar stevigheid en breedte te behouden.

Gereedschappen voor het snoeien

Voor het snoeien van Amerikaanse sering is het verstandig om de juiste gereedschappen te gebruiken. Om te beginnen heb je een paar stevige, goed gescherpte snoeischaren nodig. Als je een grote Amerikaanse sering hebt, dan is het verstandig om langere, lange arm snoeischaren te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je de bovenkant van de plant makkelijker kunt bereiken als deze uitgroeit. Vervolgens heb je een scherp, klein gereedschap nodig voor het snoeien van het kleinere blad en het verwijderen van de kleine takken, zoals een takkenschaar of een klein mes. Een ander belangrijk gereedschap dat je bij de hand moet houden, is een laddertje of een ander middel om op de lange takken te komen. Dit zorgt ervoor dat je rustig kunt werken, zonder om te vallen, en in staat bent om alles goed te zien, vooral bij het snoeien van de bovenkant.

Veiligheid

Tot slot, voordat je begint met het snoeien, moet je er altijd voor zorgen dat je al je veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Een bezoek aan de tuin is geen plek om leeftijdsgebonden risico’s te nemen. Gebruik je gereedschap altijd met veel zorg en zorg ervoor dat je altijd veilig boven de takken staat. Draag alleen stevig schoeisel en baal van je benen en armen. Laat kinderen of huisdieren nooit in de buurt wanneer je aan het werk bent. Snoei alleen in droge condities en zorg ervoor dat je geen electriciteitsoverweg of gasstations in de buurt hebt.

Amerikaanse sering is een populaire tuinplant, die relatief gemakkelijk te snoeien is. Om goede resultaten te krijgen, is het belangrijk om de plant twee keer per jaar te snoeien, vroeg in het voorjaar en in het najaar. Verwijder alle dood of zwak hout en gebruik de juiste gereedschappen om een symmetrie en stevigheid te behouden. Kortom, als je de juiste veiligheidsmaatregelen in acht neemt en de juiste gereedschappen gebruikt, dan kun je mooie resultaten bereiken met het snoeien van Amerikaanse sering.

Plaats een reactie