Aucuba japonica snoeien

Aucuba japonica, ook wel Japanse kalebas genoemd, is een kleine kleine evergreen struik met mooie, donkergroene bladeren.De struik kan een vorm krijgen van ronde, torenhoge bulten of een lage haag. Aucuba japonica komt vooral voor in voedselbos, tuin en park.

Hoe snoei je Aucuba japonica het beste?

Om ervoor te zorgen dat je Aucuba japonica mooi gesnoeid en gezond blijft, is het belangrijk dat je het op de juiste manier snoeit. Hieronder staan een aantal snoeitips om je hierbij te helpen:

Tijdstip van snoeien

De beste tijd om je Aucuba japonica te snoeien is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Zo voorkom je dat je de nieuwe groei bij het snoeien beschadigt. Als je laat in het seizoen snoeit, kun je er echter voor zorgen dat je de schade beperkt die geconstateerd is tijdens het groeiseizoen.

GARDENA THS 500/48 Telescopische Heggenschaar (gemotoriseerd) - 48 cm Meslengte - 25 mm Tandmes opening
Coolblue.nl
Met de Gardena THS 500/48 heggenschaar kunt u hoge heggen eenvoudig en veilig snoeien vanaf de grond.Waar is de heggenschaar voor geschikt?Met de elektrische telescopische heggenschaar THS 500/48 kunt u zonder ladder probleemloos hoge heggen snoeien. Deze haagschaar van Gardena beschikt over een telescopische steel en is daarmee ideaal voor het snoeien van hoge hagen vanuit een veilige staande positie op de grond. Dankzij de telescopische steel kan deze haagschaar worden verlengd tot 3 meter werkbereik. Een kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk. Dankzij de ergonomisch gevormde handgreep ligt de haagschaar prettig en veilig in de hand in elke snoeisituatie. Dit garandeert moeiteloos en prettig werken. Door de nieuwe mes-geometrie en lasergesneden precisiemessen wordt het snoeimateriaal vastgezet waardoor je efficiënt en snel kan snoeien. Gesnoeid materiaal slipt minder vaak en ook de resten worden gemakkelijker weggesnoeid. Dankzij de grote mesopening zijn ook dikkere takken in hagen geen enkel probleem. Deze elektrische haagschaar is voorzien van een hoogwaardige, krachtige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal, zonder lastige blokkeringen en onderbrekingen. Uw veiligheid is belangrijk voor Gardena. De mesbescherming op het uiteinde van het mes beschermt de gebruiker tegen terugslag als er dicht bij de grond wordt gesnoeid en beschermt het mes tegen schade. Een kabelontlasting voorkomt dat het verlengsnoer per ongeluk kan loskomen.Belangrijkste specificaties: Telescopische steel waarmee de heggenschaar kan worden verlengd tot 3 m werkbereik De kantelbare kop maakt het snoeien van hoge heggentoppen en bodembedekkers mogelijk Voorzien van een hoogwaardige motor voor krachtig en continu snoeien in één haal Gewicht: 4.1 kg Garantie:Er zit twee jaar garantie op de (elektrische) Gardena heggenscharen....
€ 168.13

Snoeien van de takken

Om de meest natuurlijke vorm te behouden, dienen de takken regelmatig gesnoeid te worden, om de groei en ontwikkeling te bevorderen. Er moeten gecontroleerd ensecateurs te gebruiken die scherp en schoon zijn. Alle takken die zijn overgebleven na het snoeien, moeten worden verwijderd om de luchtstroom te verbeteren. Bij het snoeien moeten staken op enige afstand van de hoofdstam worden gesneden, in plaats van volledig te worden verwijderd.

Snoeien van de Toppen

De toppen van het bovenste gedeelte van Aucuba japonica dienen periodiek gesnoeid te worden om er voor te zorgen dat de struik zo klein mogelijk blijft. Bij het snoeien is het belangrijk dat de toppen op de juiste manier worden gesneden, om schade te voorkomen. De aanbevolen methode om dat te doen is het gebruik van een schaar om zachte toppen voorzichtig bij elkaar te knippen.

Gereedschappen

Een goed gesneden tuinschaar of een secateur is ideaal om je Aucuba japonica te snoeien. Het is belangrijk dat je scharen of secateurs regelmatig oliest om ze in goede staat te houden. Gedetailleerdere sneden vereisen een schaar met gebogen of rechte punten. Bij het snoeien is het ook belangrijk dat je handschoenen draagt om je handen te beschermen tegen spinnen, insecten of doorns.

Conclusie

In conclusie is Aucuba japonica een mooie evergreen struik met donkergroene bladeren. Om ervoor te zorgen dat deze struik gezond blijft, is het belangrijk dat je deze op de juiste manier snoeit. De beste tijd hiervoor is in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Om je Aucuba japonica te snoeien heb je een goed gesneden tuinschaar of een secateur nodig. Met de bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je Aucuba japonica gezond en mooi blijft!

Plaats een reactie