Blauwe regen snoeien

Blauwe regen is een prachtig sierheester dat zorgt voor een rustige aanblik in je tuin. De struik heeft een mooi blauwgroen blad dat de perfecte achtergrond biedt voor andere bloemen en struiken. Het snoeien ervan mag echter niet vergeten worden als je er optimaal van wilt genieten. Lees hieronder hoe je Blauwe regen het beste kunt snoeien.

Periode van het jaar

Blauwe regen moet traditioneel twee keer per jaar worden gesnoeid. De eerste maal is in het voorjaar, tussen half maart en begin mei. Voor de beste resultaten wordt geadviseerd om de struik direct na de bloei te snoeien. Als je dat niet doet, zal dit zeker leiden tot minder bloemen in de zomer. Tijdens de eerste beurt moeten alle vertakkingen worden teruggesnoeid tot kort boven de grond. Vergeet ook niet de herfst voor de tweede keer te snoeien. Hiervoor moet de struik terug worden geknipt tot ongeveer 15 cm boven de aarde.

Aanpak en gereedschappen

Om ervoor te zorgen dat de struik mooi gesnoeid wordt, moet je de juiste gereedschappen gebruiken. Het gebruik van scherpe, goed onderhouden snoeischaar werkt vele malen beter dan bijvoorbeeld een mes. Een onrustig staand mes zal zeer waarschijnlijk leiden tot ongeregelde, onregelmatige knippen. Als je de struik in de lente knipt, wordt aanbevolen om een snoeischaar met speciale kronkelbescherming te gebruiken. Dit voorkomt dat er te veel witte knoppen worden afgesneden. Bovendien zorgt het gebruik van kronkelbescherming ervoor dat er meer bloemen verschijnen in de zomer.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 109.67

Als je de struik gaat snoeien, is het belangrijk om je laarzen aan te trekken. De berenklauw kan voor veel ongemak zorgen als deze je voetzolen raakt. Het is ook handig om een paar handschoenen bij je te hebben om je handen te beschermen tegen het vertakte uiterlijk van de struik. Een hoed die je gezicht beschermt is ook aan te raden. Je moet ervoor zorgen dat je niet stikt in de bladeren.

Verantwoord snoeien

Let bij het snoeien goed op. Je moet het oog van elke vertakking goed bekijken; is er een twijg die meer dan 30 cm groot is, dan kun je beter een tak enkele centimeters onder dit punt knippen. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je een italiaanse tak helemaal weg knipt; het leven ervan zal hierna verslechteren. Als je een knop wilt verwijderen, zorg er dan voor dat je hem kort boven het haakje knipt, om de kans op vuurrot te verminderen. Vermijd het knippen van de knoppen aan de buitenkantxxai; het beste resultaat wordt verkregen als je de groei richting binnen bevordert.

Blauwe regen is een mooie toevoeging aan je tuin en het is het beste om ervoor te zorgen dat het goed wordt onderhouden. Door de struik regelmatig te snoeien blijft hij mooi en heb je er jarenlang plezier van. Als je de hierboven vermelde richtlijnen volgt, zal je Blauwe regen zeker een sierlijke afscheiding en aanvulling zijn in je tuin.

Plaats een reactie