Bolacacia snoeien

Geschiedenis van Bolacacia

Bolacacia is een bekende bloeiende struik in veel tuinen. De Bolacacia is afkomstig uit de familie Polygalaceae. Het is een middelgrote struik die kan worden gevonden in subtropische biomen spanning van Azië tot Australië. In de 19e eeuw werd het geïntroduceerd in Nederland als een bloemensoort voor tuinen en parken. Bolacacia bloeit in het voor- en najaar met witte tuilbloemen die een luchtige en bloeiende aanblik geven aan zowel kleine als grote tuinen.

Hoe snoei je de Bolacacia?

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de Bolacacia. Snoeien moet een paar keer per jaar plaatsvinden. U kunt uw Bolacacia het beste snoeien in de late winter, voor de start van de vegetatieve groei, én later in het jaar tijdens de herfst.

Voordat u begint met het snoeien van uw Bolacacia, is het belangrijk dat u alle gereedschappen bij de hand heeft die u nodig hebt. U heeft een scherp, schoon gereedschap nodig, zoals een scalpel of een zaag. U zou ook een paar handschoenen en een schop willen gebruiken, zodat u beschermd bent tegen hete, scherpe of giftige stoffen of plantendelen.

Uw Bolacacia correct snoeien kan de vorm van uw plant helpen behouden. Als je de struik goed onderhoud, zal het gezond blijven. Als het goed wordt gesnoeid, zorgt het voor dikkere en gezondere takken. En het geeft je ook de kans om je planten er precies zo uit te laten zien zoals je wilt.

De beste manier om Bolacacia te snoeien

De beste manier om de Bolacacia te snoeien is om dode en beschadigde takken te verwijderen. In de late winter kunt u ook takken van het afgelopen jaar verwijderen. Als u dit doet, houd er dan rekening mee dat u lange takken met de schaar moet knippen; laat de takken niet massaal afzagen. U moet ook takken snoeien die naar binnen of naar buiten groeien, zodat de struik uniform en symmetrisch blijft. Als u uw Bolacacia gaat snoeien, moet u ervoor zorgen dat u nooit meer dan een kwart van de stam tegelijk snoeit. Als je meer verwijdert, kan je Bolacacia schade oplopen.

Vergeet ook niet om dode bloemen weg te snoeien. Deze kunnen reproductie bemoeilijken. Na het snoeien is het voor het planten ook belangrijk om de juiste hoeveelheid mest te gebruiken om de Bolacacia gezond en sterk te houden.

Hoe je extra teelt kunt verkrijgen met Bolacacia

Het is vrij eenvoudig om nieuwe Bolacaciatakken te krijgen. U kunt sommige takken van een gevestigde Bolacacia knippen. Gebruik voor deze vaak een snoeischaar of schaar. Verwijder de onderste 5 cm van de tak, plaats de schaar aan de basis en knip. Zorg ervoor dat de schaar schoon is om infecties te voorkomen. Plaats de stekjes in potgrond of in een gemengd substraat van zand en leem en plaats ze in een pot of bloemperk. De Bolacaciatakken kunnen klaar zijn om te bloeien in 12 tot 18 maanden. Als je Bolacacia het jaar daarna nog niet bloeit, herhaal je het stekproces. U kunt de Bolacacia ook verspreiden door de bevruchte bloemen te plukken en deze vervolgens in akkergrond te planten.

Conclusie

Bolacacia is een van de meest populaire bloeiende struiken. Om ervoor te zorgen dat je Bolacacia gezond blijft en optimaal bloeit, moet je snoeien. Snoeien kan meerdere keren per jaar gebeuren om zo het gewenste resultaat te verkrijgen. Daarnaast biedt het poten van Bolacaciatakken een geweldige manier om je planten te vermeerderen en telkens weer uitgebreide bloemenpracht te krijgen. Door de Bolacacia goed te snoeien en te vermeerderen, kunt u genieten van een briljante show van witte tuilbloemen in uw tuin en struik.

Plaats een reactie