Bolacacia snoeien

Geschiedenis van Bolacacia

Bolacacia is een bekende bloeiende struik in veel tuinen. De Bolacacia is afkomstig uit de familie Polygalaceae. Het is een middelgrote struik die kan worden gevonden in subtropische biomen spanning van Azië tot Australië. In de 19e eeuw werd het geïntroduceerd in Nederland als een bloemensoort voor tuinen en parken. Bolacacia bloeit in het voor- en najaar met witte tuilbloemen die een luchtige en bloeiende aanblik geven aan zowel kleine als grote tuinen.

Hoe snoei je de Bolacacia?

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de Bolacacia. Snoeien moet een paar keer per jaar plaatsvinden. U kunt uw Bolacacia het beste snoeien in de late winter, voor de start van de vegetatieve groei, én later in het jaar tijdens de herfst.

Voordat u begint met het snoeien van uw Bolacacia, is het belangrijk dat u alle gereedschappen bij de hand heeft die u nodig hebt. U heeft een scherp, schoon gereedschap nodig, zoals een scalpel of een zaag. U zou ook een paar handschoenen en een schop willen gebruiken, zodat u beschermd bent tegen hete, scherpe of giftige stoffen of plantendelen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Uw Bolacacia correct snoeien kan de vorm van uw plant helpen behouden. Als je de struik goed onderhoud, zal het gezond blijven. Als het goed wordt gesnoeid, zorgt het voor dikkere en gezondere takken. En het geeft je ook de kans om je planten er precies zo uit te laten zien zoals je wilt.

De beste manier om Bolacacia te snoeien

De beste manier om de Bolacacia te snoeien is om dode en beschadigde takken te verwijderen. In de late winter kunt u ook takken van het afgelopen jaar verwijderen. Als u dit doet, houd er dan rekening mee dat u lange takken met de schaar moet knippen; laat de takken niet massaal afzagen. U moet ook takken snoeien die naar binnen of naar buiten groeien, zodat de struik uniform en symmetrisch blijft. Als u uw Bolacacia gaat snoeien, moet u ervoor zorgen dat u nooit meer dan een kwart van de stam tegelijk snoeit. Als je meer verwijdert, kan je Bolacacia schade oplopen.

Vergeet ook niet om dode bloemen weg te snoeien. Deze kunnen reproductie bemoeilijken. Na het snoeien is het voor het planten ook belangrijk om de juiste hoeveelheid mest te gebruiken om de Bolacacia gezond en sterk te houden.

Hoe je extra teelt kunt verkrijgen met Bolacacia

Het is vrij eenvoudig om nieuwe Bolacaciatakken te krijgen. U kunt sommige takken van een gevestigde Bolacacia knippen. Gebruik voor deze vaak een snoeischaar of schaar. Verwijder de onderste 5 cm van de tak, plaats de schaar aan de basis en knip. Zorg ervoor dat de schaar schoon is om infecties te voorkomen. Plaats de stekjes in potgrond of in een gemengd substraat van zand en leem en plaats ze in een pot of bloemperk. De Bolacaciatakken kunnen klaar zijn om te bloeien in 12 tot 18 maanden. Als je Bolacacia het jaar daarna nog niet bloeit, herhaal je het stekproces. U kunt de Bolacacia ook verspreiden door de bevruchte bloemen te plukken en deze vervolgens in akkergrond te planten.

Conclusie

Bolacacia is een van de meest populaire bloeiende struiken. Om ervoor te zorgen dat je Bolacacia gezond blijft en optimaal bloeit, moet je snoeien. Snoeien kan meerdere keren per jaar gebeuren om zo het gewenste resultaat te verkrijgen. Daarnaast biedt het poten van Bolacaciatakken een geweldige manier om je planten te vermeerderen en telkens weer uitgebreide bloemenpracht te krijgen. Door de Bolacacia goed te snoeien en te vermeerderen, kunt u genieten van een briljante show van witte tuilbloemen in uw tuin en struik.

Plaats een reactie