Bramen snoeien

Het snoeien van Bramen is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Je moet weten hoe je moet snoeien, op welke manier je het het beste kunt doen en wanneer je het moet doen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te weten hoe je je Bramen het beste kunt snoeien.

Hoe vaak moet je snoeien?

Bramen moeten minstens twee keer per jaar gesnoeid worden, namelijk in het vroege voorjaar en de zomer. Het is belangrijk dat je regelmatig controleert hoe je struik eruit ziet en zo nodig bijsnoeit om het gezond te houden.

Wat is het juiste gereedschap om mee te snoeien?

Je kunt verschillende gereedschappen gebruiken om je Bramen te snoeien. Als je bijvoorbeeld korte takken snoeit, gebruik je het beste een gekarteld mes. Als je je Bramen wilt dunnen, gebruik je een scherp snoeischaar. Je kunt ook gebruik maken van een haagschaar als je oude takken wilt verwijderen.

Stap voor stap handleiding

Om je Bramen goed te snoeien, kun je volgende stappen volgen:

  • Verwijderalle bedorven en beschadigde takken.
  • Verwijder alle dunne en toevallige takken uit het midden waar de lucht niet goed kan circuleren.
  • Verwijder lange, dikke takken die te veel schaduw geven in het midden van de berk.
  • Verwijder de lange takken die buiten de vorm groeien.
  • Snoei de lange takken aan de buitenkant terug naar de gewenste vorm.
  • Verwijder alle zijscheuten zodat er genoeg lucht naar alle takken kan circuleren.

Let op!

Wanneer je met snoeien begint, doe dit altijd 14 dagen voordat je je struik water geeft. De nieuwe knoppen die worden geactiveerd door het snoeien, hebben wat tijd nodig om te herstellen voordat ze water kunnen absorberen. Daarnaast is het belangrijk dat je je gereedschap regelmatig schoonmaakt. Als je gereedschap vies is, kan er ziekte en schimmel overgebracht worden op je struik.

Conclusie

Het snoeien van Bramen is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Als je je Bramen goed snoeit, kun je ervoor zorgen dat je struiken gezond blijven en mooi in vorm blijven. Volg de bovenstaande stappen, gebruik het juiste gereedschap en let op bij regelmatig snoeien, dan helpt je dit je struik gezond te houden.

Plaats een reactie