Buxussen snoeien

Buxussen, ook wel buxusstraten genoemd, zijn prachtige planten die een uitstekende decoratie vormen. Ze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar buxusstraten bevorderen tevens het humeur van mensen in de buurt. Het is belangrijk om te weten hoe je buxus planten op de juiste manier kunt snoeien, om deze prachtige planten die uw tuin zo levendig en kleurrijk maken op hun mooist te houden. In dit artikel lees je meer over het snoeien en onderhouden van buxusplanten.

Waarom is het belangrijk om Buxussen
te snoeien?

Het is belangrijk om Buxussen
regelmatig te snoeien, omdat het planten kan verdikken en mooi in vorm blijven. Buxussen
verbreden meestal naar buiten, waardoor het uiterlijk verloren gaat. Als je regelmatig snoeit, zullen de buxusplanten altijd een mooi uiterlijk behouden en je kunt de plant makkelijk de juiste vorm geven. Als je de plant jarenlang laat groeien, kan de plant meer tijd nodig hebben om te herstellen van het snoeien. Als je buxusplanten regelmatig snoeit, kunnen ze langer meegaan. Het snoeien van buxusplanten is daarom noodzakelijk om ze gezond en mooi te houden voor een langere tijd.

Hoe pak je het snoeien van Buxussen
het beste aan?

Het snoeien van buxusplanten is de beste manier om de volgende kenmerken te behouden:

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50
  • Buxusplanten zullen een rijkere groen en gedefinieerde vorm krijgen.
  • Het vermindert ook de kans op aantasting door schimmels, insecten en andere schadelijke aandoeningen.
  • Het verwijdert alle dood hout dat kan optreden bij verouderde buxusplanten.

Buxusplanten snoeien doe je het beste in de late winter, tijdens de rusting van de plant. Snoeien in de late winter geeft de plant namelijk tijd om te herstellen. Begin met het maken van alle grote en duidelijke knipsels om het gewenste volume en vorm te behouden. Net als bij het knippen van haar, kun je het beste kleine aanpassingen maken in plaats van één grote verandering. Als je teveel knipt, gaat de buxus te hard groeien waardoor er meer knippen nodig is.

Welke gereedschappen heb je nodig om Buxussen
te snoeien?

Je hebt verschillende soorten gereedschap nodig om de buxusplanten te snoeien. Je hebt verschillende soorten snoeischaren nodig, afhankelijk van de grootte en het type buxus dat je wilt knippen:

  • Vetplantenscharen – dit is het meest veelzijdige soort schaar, waarmee je kleine stukken van de buxus kunt knippen.
  • Tandenschaar – deze schaar is ideaal voor het verwijderen van dood hout.
  • Snoeishandschoenen – een goede kwaliteit snoeihandschoenen is belangrijk om je handen te beschermen tijdens het snoeien.

Het is belangrijk om de gereedschappen goed schoon te maken na het snoeien om eventueel ziektekiemen te verwijderen, zodat uw buxusplanten gezond blijven. Als je gebruik maakt van slecht onderhouden gereedschap, verhoogt dit namelijk de kans op ziekte.

Conclusie

Buxusplanten snoeien is de beste manier om de levensduur van een buxusplant te verlengen en het gezond te houden. Er is verschillend gereedschap nodig om de buxusplanten op de juiste manier te snoeien. Bij het snoeien is het belangrijk om kleine stappen te nemen en de gereedschappen schoon te houden om de kans op ziektes te verminderen. Als je regelmatig snoeit, zullen de buxusplanten altijd een mooi uiterlijk behouden en je kunt de plant makkelijk de juiste vorm geven. Niet alleen is veiligheid een essentieel element, maar ook onderhoud. Het onderhouden van buxus planten is noodzakelijk om de planten zo mooi mogelijk te houden.

Plaats een reactie