Conifeer snoeien

Heeft u coniferen in uw tuin of tuinpad? Dan is het goed om te weten hoe en wanneer u deze coniferen het beste kunt snoeien. Door met de juiste technieken te snoeien zal uw conifeer mooier blijven. In dit artikel krijgt u tips over hoe u coniferen kunt snoeien, in welke periode van het jaar en waarmee u het het beste kunt doen.

Welke coniferen worden gesnoeid?

Er zijn veel verschillende coniferen, waaronder Taxus, Thuya, Cupressus, Pinus en de bekendste, de Pinus sylvestris. Deze coniferen worden het meest gesnoeid, maar alle soorten coniferen kunnen worden gesnoeid.

Wanneer is de beste tijd om te snoeien?

De beste tijd om te snoeien is tussen de maanden maart en april. In deze maanden heeft de conifeer het meeste voedingsstoffen en energie en zullen er geen gevolgen zijn voor de ontwikkeling van de conifeer. Ook bloeiende soorten coniferen kunnen worden gesnoeid, maar dit is wel beter om te vermijden in de winter, omdat de bloemen dan kunnen bevriezen.

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50

Hoe snoei je de conifeer?

Als u de conifeer wilt snoeien, is het belangrijk dat u goed kijkt en plannen maakt. Als u bijvoorbeeld wilt dat de conifeer een kubusvorm krijgt, kunt u eerst de takken aan de bovenkant van de conifeer snoeien. Kijk ook goed naar de vorm van de equator. Als de takken aan de equator niet even breed zijn, kunt u deze uitsnoeien om de vorm van de conifeer te herstellen.

Als u de conifeer wilt snoeien op plekken die moeilijk toegankelijk zijn, zoals op de bovenkant of aan de randen, moet u geslonken snoeien toepassen. Met deze techniek knipt u lagere takken uit eerst. Daarna knipt u de hogere takken zodat de conifeer de gewenste vorm krijgt.

Als u de conifeer wilt snoeien is het belangrijk dat u schoon gereedschap gebruikt. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een speciaal snoeimes of een schaar gebruiken. Het gebruik van een los mes is af te raden, omdat dit schade aan de conifeer kan toebrengen.

Wat gebeurt er als je de conifeer niet snoeit?

Als u de conifeer niet snoeit, groeit deze thuis uit en wordt de conifeer sleet. Om de conifeer mooi te houden moet u de conifeer dus snoeien. Ook kan het zo zijn dat de conifeer zo groot wordt dat deze het licht blokkeert, waardoor planten die eronder staan, minder goed kunnen groeien. Door regelmatig te snoeien kan u dit voorkomen.

Conclusie

Het snoeien van coniferen vergt misschien wat extra inspanning, maar als u de tips uit dit artikel volgt, kunt u een mooie conifeer krijgen die ruimte geeft voor andere planten en die een stijlvolle toevoeging is aan uw tuin of tuinpad. De beste tijd om te snoeien is tussen maart en april. Creëer de gewenste vorm met behulp van de technieken slenk- en kopjesnoei. Vergeet ook niet om schoon gereedschap te gebruiken en vermijd los gereedschap.

Plaats een reactie