Hibiscus snoeien: hoe moet je dat doen?

Hibiscus is een prachtige, uitgesproken groenblijvende bloem die je veel in tuinen tegenkomt. Voor een optimaal esthetisch resultaat en de gezondheid van de plant is het van belang om deze af en toe te snoeien. In dit artikel zullen we bekijken hoe je hibiscus het beste kunt snoeien, wanneer je het moet doen en welke gereedschappen je hiervoor kunt gebruiken.

Wanneer is het goede moment voor het snoeien van de hibiscus?

Hibiscus kun je het beste snoeien in de late lente of de vroege zomer, voordat het nieuwe groei aan de plant verschijnt. Als je hibiscus te laat snoeit, kan dat er voor zorgen dat de knoppen aan het eind van het seizoen niet meer open gaan, wat resulteert in een verminderd bloemenaantal. Snoei de plant daarom voordat het ongeveer twee maanden voor de eerste vorstsnachten voor je tuin regio is.

Hoe moet je hibiscus snoeien?

Hibiscus moet bewust en voorzichtig gesnoeid worden. Bij het snoeien is het belangrijk om niet meer dan de helft van de groei te verwijderen. Snij de takken weg boven een knop en maak de knopen niet verder open dan de omtrek van de steel. Als je de plant te kort snoeit, kan dit de groeifunctie ervan beïnvloeden. Laat in ieder geval meerdere knopjes boven op de takken, zodat je na het snoeien bloemen krijgt.

Powerplus POWEG4500 Gras-/Heggenschaar Accu - 7.2V - Snoeien en knippen - Zwaardlengte 83/120mm - Mesafstand 8mm - Incl. 1,5Ah accu en lader - Haagschaar voor tuinonderhoud
Coolblue.nl
Wil je je gras even snel wat bijknippen of kleine struiken hier en daar wat snoeien? Dan is deze 2-in-1 gras- en heggenschaar ideaal. De compacte POWEG4500 ligt erg prettig in de hand en is een echt lichtgewicht. Hij is uiterst manoeuvreerbaar: geen enkel grassprietje of uitstekend takje ontgaat hem. Waar is deze gras- en heggenschaar voor geschikt? Deze accu gras- en heggenschaar is geschikt voor incidenteel gebruik voor lichte knipwerkzaamheden aan struiken en gazonranden in de tuin. Voordelen Deze accu grasschaar en heggenschaar werkt op een 7,2 V Lithium-Ion-batterij. Je hebt dus geen last van in de weg liggende (verleng)snoeren, een benzinegeur of hels lawaai. Met een volle accu kan je er 50 minuten non-stop mee werken. De heggenschaar heeft een compact formaat. Wat zijn de technische kenmerken? • 7,2 V Li-Ion-batterij • Batterijvermogen: 1500 mAh • Gebruikduur: 50 min • Laadtijd: 3-5 uur • Afmeting heggenschaarmes: 120 mm • Afmeting grasschaarmes: 83 mm • Toerental: 1100 min-1 • Geluidsniveau: 62 dB Wat zit er in de verpakking? 1 x Gras- en heggenschaar 1 x Accu 1 x Oplader 1 x Mes voor gras 1 x Mes voor heggen 1 x Handleiding Hoeveel jaar garantie is er? Er zit 2 jaar garantie op de POWEG4500 2-in-1 Grasschaar en heggenschaar. Een grasschaar nodig voor intensiever gebruik? Kies voor de POWXG2032 wanneer je een grasschaar nodig hebt voor regelmatig tot intensief gebruik. De POWEG4500 is geschikt voor incidenteel gebruik en heeft een garantie van twee jaar. De POWXG2032 is dankzij een slijtagevrij frame geschikt voor regelmatig tot intensief gebruik en heeft 3 jaar garantie. ...
€ 29.99

Gereedschappen voor het snoeien van hibiscus

Voor het snoeien van hibiscus heb je een paar verschillende gereedschappen nodig. Een geharde schaar is ideaal voor het knippen van takken die klein zijn, tot maximaal twee centimeter dik. Een middelgroot, scherp tuinschaartje is goed voor het snippen van stevige takken. Voor het vellen van takken kun je een knevel of een tuinscheer gebruiken. Let erop dat je scharen en messen goed onderhouden, zodat je er lange tijd plezier van kunt hebben.

Extra tips voor het snoeien van hibiscus

Houd er rekening mee dat je hibiscus behandeld wordt met specifieke zorg en aandacht.Als je het snoeien te aggressief opvat, kan je de structuur en gezondheid van de plant schaden. Probeer het snoeien in kleine stappen te doen, zodat je kunt beoordelen hoe de plant reageert. Wees ook voorzichtig met de schaar of het mes dat je gebruikt. Als je onvoorzichtig bent, kan je plotselinge bewegingen de zwakste takken van je plant breken.

Om hibiscus optimaal te snoeien zal je regelmatig moeten controleren of er waar je net hebt gesnoeid nieuwe groen gezonde takken komen. Als er geen groen ontstaat, moet je misschien een paar maanden wachten en nogmaals kijken of het knipwerk de plant niet heeft beschadigd. Als je merkt dat er geen nieuwe groei is, moet je erover nadenken of het verstandig is om professionele tuinieren inhuren om alles te herstellen.

Samenvatting

Hibiscus is een mooie en decoratieve bloem die veel in tuinen te vinden is. Hibiscus moet regelmatig gesnoeid worden om het esthetische resultaat te optimaliseren, maar ook om de gezondheid van de plant te bevorderen. Hibiscus kun je het best snoeien in de late lente of de vroege zomer, kort voor de eerste vorstsnachten. Snoei de plant voorzichtig en behandel het met zorg en aandacht, zodat je de structuur en gezondheid van de plant niet schaadt. Voor het snoeien heb je een paar verschillende gereedschappen nodig, zoals een geharde schaar, scherp tuinschaartje, knevel of tuinscheer. Als je hibiscus regelmatig snoeit, zul je direct het effect ervan merken. De plant zal er gezonder en mooier uit komen te zien met meer bloemen.

Plaats een reactie