Fluweelboom: Spelen met snoeien

De Fluweelboom is een plant die vaak in tuinen wordt geplaatst. Het is een speelse en makkelijk te verzorgen plant, die sterk genoeg is om in de meeste omgevingen te groeien. Desondanks moet de Fluweelboom gesnoeid worden, zodat hij zijn mooie uitstraling blijft behouden. Door te leren hoe je een Fluweelboom het beste kunt snoeien, zorg je ervoor dat deze plant de jarenlange aandacht die hij verdient krijgt.

Wanneer het beste snoeien?

Hoewel de Fluweelboom gedurende het hele jaar door gesnoeid kan worden, adviseren experts dat het beste is om te snoeien tijdens het late voorjaar, als de plant net begint uit te lopen. Dit is de beste tijd om te snoeien omdat het gemakkelijker is om het gewenste patroon te bereiken en omdat er nog niet teveel bladeren aan de boom zitten. Als je eenmaal een goed patroon hebt gecreëerd, kun je de fluweelboom elk jaar opnieuw hosten en verzorgen.

Hoe snoei je een fluweelboom?

Een Fluweelboom snoeien doe je met een goed geslepen takkenschaar. Je moet de schaar precies om het midden van de tak houden en laag genoeg snijden, zodat er geen stompjes of houtsplinters blijven staan. De Fluweelboom is meestal een zogeheten stamboom. De stam kan worden gesnoeid om een mooi en rustig patroon te krijgen. Laat bij het snoeien voldoende ruimte tussen de takken en zorg ervoor dat je niet te dicht bij de stam snoeit. De twijgen van de Fluweelboom moeten ook regelmatig afgeknipt worden. Zorg ervoor dat je de twijgen afknipt als deze vier tot vijf jaar oud zijn.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Om deze plant optimaal te laten groeien, moet het jaarlijkse snoeien vertrouwd worden. Dit komt omdat overmatig of niet voldoende snoeien kan leiden tot geblokkeerde groei, goede zonnestraling en problemen met de stam. Wanneer de Fluweelboom betaamt, kun je de missende takken of twijgen replanteren door stocken in de grond te zetten. Laat de rest van de tak en het blad zoveel mogelijk intact. In de meeste gevallen zal de plant zichzelf snel herstellen.

Waarom moet je een Fluweelboom snoeien?

Er zijn veel goede redenen om een Fluweelboom te snoeien. Snoei helpt om een mooier uiterlijk van de Fluweelboom te bevorderen. Onderhouden bomen en heggen helpen bij het creëren van een mooie tuin die er netjes uitziet. Bovendien helpt het bij het verminderen van de windweerstand om dezelfde situatie te voorkomen. Regelmatige snoei draagt ook bij aan het verminderen van allergieën, omdat er minder bloemen, zaden en andere pollen verspreid worden. Snoei van het overtollige loof geeft ook meer zonlicht aan de onderliggende planten, waardoor de grond wordt voorzien van meer voedingsstoffen.

Conclusie

Het snoeien van de Fluweelboom is belangrijk voor verzorging, maar het is ook een leuke activiteit waar je je aan kunt wijden. Gebruik hiervoor de juiste snoeigereedschappen en vergeet niet om voorzichtig te zijn. Bovendien is het het beste om de Fluweelboom tijdens het late voorjaar te snoeien, zodat de plant sterker en gezonder kan worden. Als je de vorige stappen volgt, zul je zien dat snoeien niet alleen een zaak is van onderhoud, maar ook dat het leuk kan zijn.

Plaats een reactie