Judasboom Snoeien

Een Judasboom is een klassieke boom die bestaat uit felrode, zelfhoudende bloemen. Ze zijn een populaire tuinstruik omdat ze in het voorjaar en in de zomer zo veel kleur toevoegen. Echter, een goede oogst en schoonmaken betekent dat je je Judasboom moet snoeien. Gelukkig is het snoeien van deze bomen redelijk eenvoudig als je de juiste instructies gebruikt .Hieronder staan de basisprincipes van het snoeien van een Judasboom.

Welke tijd is het beste om te snoeien?

De beste tijd om je Judasboom te snoeien is net voor de start van de bloei. Dit geeft je de kans een goede oogst te krijgen. U moet ervoor zorgen dat u vlak na de bloei gaat snoeien omdat dit het groeiseizoen tegenhoudt. Als je te laat gaat snoeien kan dit de levensduur van de boom zelf beïnvloeden. Daarom is het raadzaam om de Jaap te snoeien zodra de bloemen zijn verwelkt.

Hoe kan ik mijn Judasboom snoeien?

Het eerste waar je mee begint als je begint met het snoeien van je Judasboom, is het weghalen van de dode, gele of verkleurde bloemen en bladeren. Vervolgens moet u de stam van de boom inspecteren. De stam moet worden vrijgemaakt van dode of gekneusde takken. Als er een grote tak is geknakt, is het belangrijk om die met een schaar af te knippen. Zorg ervoor dat je de tak afsnijdt aan de node, waardoor je de vorm van de boom intact laat.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Je moet je Judasboom ook inspecteren op takken die te dicht bij elkaar staan. Als je twee of meer takken te dicht bij elkaar aantreft, haal dan de kleinste of zwakste eruit om de andere takken de kans te geven zich te ontwikkelen. Ook als de tak niet dood is, is het belangrijk dat je dit doet omdat dit helpt om een gezonde groei te bevorderen.

Welk gereedschap heb ik nodig?

Om uw Judasboom goed te snoeien heeft u wat verschillende snoeigereedschappen nodig. Een loofsnijder is een grote, gekartelde schaar die wordt gebruikt om kleine takken van maximaal een centimeter dikte af te knippen. Als je grotere, sterkere takken moet weghalen, heb je een stokzager nodig. Er kunnen veel objecten worden afgesneden met de hand, zoals stenen of grote wortelstammen, maar als je het snoeien van je Judasboom goed wilt doen, heb je een stokzager nodig.

Als laatste heb je een stuk hout of een metaalschaar nodig om de takken op de juiste lengte te knippen. Wanneer je de takken afknipt, doe dat dan lichtjes boven de node, de plek waar de tak op de stam groeit. Laat jezelf wat ruimte om te knippen, maar knip niet te veel weg. Kortom, voor een goede snoei heb je een loofsnijder, een stokzager en een hout- of metaal schaar nodig.

Samenvatting

Snoeien is een van de belangrijkste onderhoudstaken voor uw Judasboom. Je Judasboom het beste knippen voor de start van de bloei om een goede oogst te krijgen. Verwijder eerst alle dode en verwelkte bloemen en bladeren en knip vervolgens gekneusde takken af. Controleer ook op takken waar twee of meer te dicht bij elkaar staan en verwijder de kleinste of zwakste. Ten slotte heb je een loofsnijder, stokzager en een hout- of metaalschaar nodig om ervoor te zorgen dat de takken op de juiste manier zijn afgeknipt. Met deze tips in gedachten kunt u uw Judasboom goed snoeien om ervoor te zorgen dat hij elk jaar inhoudelijk bloeit!

Plaats een reactie