Fruitbomen snoeien

Het snoeien van fruitbomen is een essentieel onderdeel van het tuinieren. Als je fruitbomen correct snoeit, verzorg je niet alleen je tuin, maar ook je hele familie. Bij correct snoeien krijgen fruitbomen meer licht en lucht, en dit levert meer en betere vruchten op. Maar hoe moet je dan fruitbomen snoeien?

Wanneer is het beste moment?

In de regel kun je de meeste fruitbomen het beste in het vroege voorjaar of in het late winterseizoen snoeien. Dit is het beste moment om de fruitboom op zijn manier te snoeien. De vorst zorgt ervoor dat de rode knoppen die je wilt snoeien, meer prominent zichtbaar zijn. Dit is bijzonder handig om ervoor te zorgen dat je je fruitboom kunt snoeien zoals je wilt.

Hoe ga je best te werk?

Als eerste moet je jezelf voorbereiden op het moment. Zorg ervoor dat de grond droog en klaar is om je hele tuin langzaam bij te werken. Koop ook goede snoeigereedschappen, zoals een snoeischaar, een haak, een beugelzaag, eenzijdig breathzes, een greep, een snoeihamer en eventueel pesticide. Vervolgens kun je je tuininspecteren en zoeken naar de takken en knoppen die je wilt verwijderen.

GARDENA Comfort B/S-XL Bypass Snoeischaar - Ø 24 mm - 25 Jaar Garantie
Coolblue.nl
De GARDENA Comfort snoeischaar B/S-XL is krachtig, comfortabel, licht in gewicht en eenvoudig om mee te snoeien voor zowel grote als kleine handen. De schaar heeft een lange levensduur dankzij de hoge kwaliteit van de materialen, met wel 25 jaar garantie! Waar is het artikel voor geschikt? De schaar is geschikt voor het knippen van iets dikkere takken met een diameter van 24mm. De voordelen van de GARDENA snoeischaar De schaar heeft scherpe messen die met veel precisie door het hout snoeien. Door het gebruik van kwalitatieve componenten heeft de schaar een zeer lange levensduur. Er wordt glazvezel gebruikt in het grip zodat de schaar lichter werkt en langer mee gaat. De schaar is altijd veilig op te bergen door de vergrendeling die bovenop de schaar gevestigd is. De ergonomische handgreep is voorzien van antikleef coating en een softgrip. De belangrijkste specificaties van de snoeischaar Maximale knipdiameter: 24 mm Kniptechniek: Bypass Gewicht: 269 gram Met sapgeul: Ja Twee greepposities: Ja Onderste mes: Kwaliteitsstaal Handgrip: Ergonomisch Geschikt voor type hout: Vers hout met een grotere diameter tak Garantie Er zit 25 jaar garantie op de GARDENA snoeischaren. Nieuw assortiment Onder het mom van; werken in de tuin moet zo comfortabel en licht mogelijk zijn, heeft het Duitse concern GARDENA een hele nieuwe generatie snoeischaren gelanceerd. Deze schaar behoort tot deze nieuwe generatie. Dit betekent dat de schaar meerdere testen heeft doorstaan om op de markt gebracht te worden. Dit garandeert de beste kwaliteit en meest comfortabele werking. Eenmaal een GARDENA schaar gekocht en je komt niet makkelijk vanaf! Dankzij de uitmuntende kwaliteit gaat deze generatie snoeischaren generaties lang mee. Over het merk GARDENA GARDENA (onderdeel van Husqvarna Group) is in 1961 opgericht in Ulm, Duitsland. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap. Of het nu gaat om bewatering, gazononderhoud of snoeigereedschap, GARDENA heeft voor iedere klus in de tuin de juiste oplossing. Om kwaliteit te waarborgen test GARDENA alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht. Dit garandeert de beste kwaliteit en een lange levensduur. Bekijk hier het gehele GARDENA assortiment. (hand)gereedschap, tuinonderhoudsartikelen, spades en accessoires waarmee je de klussen in je moes- en siertuin simpel kunt klaren. Ook voor gazononderhoud, besproeiing, watertransport, besproeiingspompen en automatische besproeiing heeft GARDENA de juiste oplossing. ...
€ 21.50

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen en je weet wat je moet doen, kun je aan het werk gaan. Snoei altijd dunne en broze takken bovenaan de stam voordat je dikkere takken afknipt. Knip af en toe een lelijke tak weg voor meer zonlicht en lucht van de struik. Zorg ervoor dat je tijdens het snoeien oplet zodat je geen takken knipt die je eigenlijk wilt behouden. Je wilt je boompje in goede conditie houden, dus voel je vrij om twijfelachtige takken te laten staan in plaats van ze te knippen.

Boomschors is een goede bestraling van de wonden van de fruitboom. Bepaalde planten voeren voedingsstoffen aan de boom toe, dus na het snoeien, bedek de onbeschermde plekken met mulch. De snoei van jouw fruitboom is klaar als je alle takken en knoppen hebt weggehaald die je niet goed vindt. Dan kun je de zaag opbergen en de resterende takken en twijgen laten liggen, want dit helpt de bodem van de fruitboom voeden. Als je klaar bent met het snoeien, controleer je tuin op afval dat je eventueel vóór het snoeien hebt verwacht.

Maak vooral geen taalfouten!

Tot slot, hou je vinger op de knoppen als je de fruitboom gaat snoeien. Als je dit niet correct doet, kunnen je takken afsterven, je fruitboom kan geen volwaardige vruchten meer produceren of de boom totaal doodgaan. Zorg er daarom voor dat je je tuin goed inspecteert en er zeker van bent dat je weet welke takken je kunt knippen. Vergeet ook niet dat je je handschoenen aan moet hebben om je vingers te beschermen, en dat je bij hetverwijderen van takken gericht op jezelf staat in plaats van de boom!

Plaats een reactie