Hebe addenda snoeien

Waarom snoeien?

Snoeien bij Hebe addenda is belangrijk om deze bloeiende struik of heester in topconditie te houden. Snoeien zorgt ervoor dat de relatief compacte plant zijn natuurlijke, globale vorm behoudt. Snoeien zal je plant zacht en gecontroleerd laten groeien. Dit heeft een positieve invloed op de bloei. Regelmatig en vakkundig snoeien dient ook om de ver viging te verminderen.

Hoe en wanneer?

Het is aan te raden om Hebe addenda twee maal per jaar te snoeien. De beste tijd hiervoor is halverwege de lente en halverwege de herfst, dit afhankelijk van de klimatologische omstandigheden in je regio. Snoeien bestaat uit goed ruimte maken tussen de twijgen en takken, het verwijderen van zieke en dood hout en het in vorm houden van de struik of heester.

Gereedschap

Het beste gereedschap om te gebruiken bij het snoeien van Hebe addenda is een scherpe, hygiënische snoeischaar, liefst met langere handvatten zodat je makkelijk bij de bovenste takken kan. Verder is het handig om een paar kleinere takkenschaartjes bij de hand te hebben voor de kleinere de takjes en twijgjes. Voor het verwijderen van dood en ziek hout kun je het beste een schoffel of schrabber gebruiken.

GARDENA - TeleCut Telescopische - Takkenschaar 520-670B - 42 mm Verstelbare Lengte
Coolblue.nl
De Gardena takkenschaar TeleCut 520-670 B is een bypass takkenschaar voor het snoeien van vers hout. Vanwege het lage gewicht en de uitstekende werking van de armen, heeft u weinig kracht nodig om te snoeien. De in lengte verstelbare hefboomarmen maken ook het nauwkeurig snoeien van hogere takken mogelijk. Daarnaast beschermen stopbuffers van speciaal kunststof uw gewrichten. Precisiegeslepen messen met antikleeflaag garanderen een nauwkeurige snede die vriendelijk is voor planten. 25 jaar garantie. Belangrijkste specificaties van dit product De hendelarmen met verstelbare lengte zorgen voor een uitstekende hendelwerking waardoor minder kracht nodig is bij het snijden. Aluminium hendelarmen en ergonomisch gevormde handgrepen met zachte onderdelen bieden de benodigde antislipeigenschappen en garanderen gebruiksgemak en veilig werken. Stootkussens van speciale kunststof beschermen de polsen. De garantie van 25 jaar garandeert de hoge kwaliteit Over het merk Gardena Gardena (onderdeel van de Husqvarna Group) is het grootste merk in Europa op het gebied van tuinverzorging. Of het nu gaat om besproeiingssystemen, pompen, tuinvijvers, gazononderhoud, verzorging van bomen en struiken, tuingereedschap of bodembewerking. Uw planten en gazon houdt u groen en gezond door de juiste besproeiing. Gardena heeft uitstekende oplossingen voor besproeiing, watertransport, reiniging en schoonmaken, besproeiingspompen en automatische besproeiing. Voor nagenoeg iedere tuin heeft Gardena een efficiënte besproeiingsoplossing....
€ 40.50

Hoe pak je het snoeien aan?

Begin met het verwijderen van alle knoppen langs de stam en de takken die verder door de struik of heester lopen. Vervolgens begin je met het verwijderen van dood en ziek hout. Gebruik hiervoor je schoffel of schrabber. Als het snoeien bijna klaar is, is het aan te raden om de niet-bloeiende takken tuimelend in de lucht af te knippen, omdat deze de levenskracht van de bloeitakken afnemen. Als laatste worden alle uitstekende takken afgeknipt.

Snoeien van Hebe addenda kan een tijdrovende klus zijn maar de resultaten maken het meer dan waard! Zorg ervoor dat je je gereedschap goed onderhoudt en gebruik scherpe messen of scharen. Zo wordt het sweaten van je plant vermeden en zullen de takken mooi groeien.

Plaats een reactie