Hebe snoeien

Hebe is een soort struik of kleine, meestal struikachtige, plant die voornamelijk voorkomt in de gebieden rond de Oceaan, vooral in de subtropen in deze regio’s. Veel mensen houden er van om Hebe in hun tuin te planten vanwege de schoonheid van zijn bladeren en bloemen. Het snoeien van Hebe is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft en goed bloeit.

Hoe je Hebe het beste kunt snoeien

Hebe vereist weinig snoeiwerk, maar het is belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Je begint het snoeien door de planten terug te snoeien naar de basis in het vroege voorjaar, direct na het planten. Vervolgens verwijder je elk jaar de dorre, stervormige bloemen. Hoewel het op deze manier mogelijk is om Hebe echt passend te snoeien, hebben de meeste mensen liever dat de plant zichzelf beperkt in het snoeien. Je kunt je Hebes dan enkel bijknippen om ervoor te zorgen dat ze er gezond uitzien.

In welke periode van het jaar?

Je moet Hebe het beste aan het begin van het voorjaar snoeien, meestal aan het begin van de lente. Als je je Hebes later snoeit, heb je misschien niet meer te veel te verliezen, maar het is het beste om op die momenten te beginnen.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

Hoe je het aanpakt

Het snoeien van Hebe vereist speciale aandacht. Om de schoonheid van de plant te behouden, moet je elk jaar alle dorre, stervormige bloemen verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat je heel voorzichtig bent met het gebruik van gereedschap. Gebruik bij voorkeur secateurs en een zachte borstel om de bladeren en bloemen schoon te houden.

Met welke gereedschappen je het snoeien uitvoert

Het meest gebruikte gereedschap om Hebe mee te snoeien is secateurs. Deze kunnen gemakkelijk het struikachtige gedeelte snoeien, waardoor je plant er gezond uitziet. Verwijder ook alle dorre stervormige bloemen met de secateurs. Voor het schoonmaken kun je een zachte borstel of een stukje katoen gebruiken.

Als je Hebes regelmatig en correct snoeit, heb je er jarenlang plezier van. Om je planten er gezond uitzien te houden is het echter belangrijk om op tijd te beginnen met het snoeiwerk en de juiste gereedschappen te gebruiken. Op deze manier zorg je ervoor dat je Hebes zich gezond en mooi laten zien.

Plaats een reactie