Hortensia snoeien

Hortensia’s zijn ontstaan als een combinatie van wilde planten en zijn gekweekt voor hun mooie bloemen. Ze hebben een groen blad dat een verscheidenheid aan kleuren kan hebben, zoals blauw, lavendel, wit of roze. Er zijn verschillende Hortensia-soorten, die verschillen in bloemstructuur, bladeren en plantvorm. Het snoeien van Hortensia’s is van belang om de bloemen te laten groeien. Als je de vorm en de kwaliteit van de bloemen wilt behouden, moet je het snoeien met zorg uitvoeren. Hieronder zullen we de verschillende aspecten van het snoeien van Hortensia’s bespreken.

Wanneer snoeien

Het beste is om Hortensia’s eens per jaar te snoeien, meestal in het vroege voorjaar. Als je een bepaalde vorm wilt creëren, is het belangrijk om deze vorm tijdens het snoeien te behouden of aan te passen. Dit kan je doen door de plant op een systematische manier te snoeien. Als je je Hortensia wilt laten groeien in een bepaalde vorm of hoger wilt laten groeien, kan je het beste in het najaar knippen.

Hoe snoeien

Als je begint met het snoeien van de Hortensia, is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen gebruikt. Je hebt speciale snoeischaren nodig voor dit doel. Deze scharen hebben een speciale uiteinde om grind en takken te grijpen. Als je je onkruid moet verwijderen, heb je een lange steel nodig, zodat je gemakkelijk de struiken kunt bereiken. Afhankelijk van de soort Hortensia, kan je ook een aantal mediumsize scharen gebruiken.

Makita DUM111ZX LXT 18 V accu Grasschaar en Buxusschaar (excl. accu en lader)
Coolblue.nl
Standaard meegeleverd Zonder accu's en lader in doos inclusief buxusschaar Bijzondere kenmerken Dubbelsnijdende messen voor een mooi knipresultaat.Met beveiliging voor diepontlading van de accu: LED-indicator geeft de status aan.Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu.Lichtgewicht en compact ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.De LXT 18 V Makita accu past op ruim 250 machines.Ideaal voor preciesiewerk en het knippen van middelgrote oppervlakken.De messenset kan zonder gereedschap vervangen worden. De MAKITA DUM111ZX is ideaal voor het bijwerken van graskanten, het vormen en snoeien van buxus en het terugsnoeien van vaste planten en struiken. Dankzij de optioneel verkrijgbare steel 198516-8 is ergonomisch werken in een rechtopstaande positie mogelijk. Deze grasschaar heeft dezelfde basis als de DUM604Z met als verschil de werkbreedte van 110mm en de messen hebben een zwarte coating laag die corrosie tegen gaat. Standaard geleverd met een buxusschaarset van 200mm. Specificaties Platform:LXT 18 V Gewicht met BL1815N accu: 1,4 kg Vibratie ah met buxusschaarmes: 2,5 m/s² Gewicht met hoge LXT 18 V accu: 1,7 kg Onzekerheid (K) (LwA): 1,46 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) met grasschaarmes: 70 dB(A) Afm. lxbxh: 333x120x131 mm Max. snijcap.: 200 mm Aantal snijbewegingen: 2500 Onzekerheid (K) (LpA): 3 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met grasschaarmes: 74,28 dB(A) Volt (spanning): 18 V Geluidsdrukniveau (LpA): 70 dB(A) Geluidsvermogenniveau (LWA) met buxusschaarmes: 78,3 dB(A) Werktijd hoog (BL1815N): 0,03125 uur Type motor: 2-polig Dubbelsnijdende messen: 1 Vibratie (K) met grasschaarmes: 1,5 m/s² Softgrip: 1 Vibratie (K) met buxusschaarmes: 1,5 m/s² Geluidsdrukniveau (LpA) met buxusschaarmes: 70 dB(A) Geluidsdrukniveau (LpA) 2T slagmes: 70 dB(A) Vibratie ah onbelast: 2,5 m/s² Vibratie ah met grasschaarmes: 2,5 m/s²...
€ 63.36
Makita DUH483Z 18V LXT heggenschaar 48cm | zonder accu's en lader
Coolblue.nl
Let op! Standaard geleverd zonder accu's en oplader! Standaard meegeleverd 1x snijmessen voor heggenschaar 1x transportbescherming 1x beschermkapje voor accu Bijzondere kenmerken lichte en compacte heggenschaar op li-ion accu met een snijlengte van 48cm, ideaal voor lichtere snoeiwerkzaamheden in privé-tuinen. alle voordelen van een elektrische heggenschaar zonder de hinderlijke verlengkabel en het bijhorend risico op doorknippen. de verende ophanging van motor, transmissie en mesbalk binnen de behuizing zorgt voor een laag trillingsniveau. dubbelsnijdende mesbalk met tegengesteld bewegende messen en tegenmessen en tweezijdige snijrichting zorgt voor een efficiënte snijwerking. vuil- en harsafstotende nikkelcoating houdt de messen langer scherp en proper. verbrede aambeelden over de volledige lengte van het mes beschermen de gebruiker tegen snijwonden. elektrische veiligheidsrem stopt de messen zodra de machine met één van beide handen wordt losgelaten. overbelastings- en diepontlaadbeveiliging met lichtsignaal: rode led knippert wanneer de accu bijna opgebruikt is en geeft continu signaal bij lege batterij. met behulp van de optionele knipselvanger kan men het snoeisel uit de haag houden. deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met bijna alle andere lxt 18v li-ion batterijen. op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie makita machines uitbreiden. Specificaties Batterijchemie Li-ion Afmetingen (l X B X H) 888 x 195 x 194mm Aantal Snijbewegingen Max. 1350min⁻¹ Effectieve Snijlengte 48cm Gebruiksduur Op Hoge Snelheid 30min Gegarandeerd Geluidspeil (ld) 89dB(A) Geluid Onzekerheidsfactor (k) 2,5 dB(A) Geluidsdrukniveau (lpa) 75 dB(A) Maximale Takdikte 10mm Mesafstand 15mm Nominale Accuspanning 18V Triaxiale Vibratiewaarde (ah) 2,5m/s² Vibratie Onzekerheidsfactor (k) 1,5m/s² Gewicht Met Standaard Accu 3,1kg ...
€ 106.33

De meest voorkomende manier om Hortensia’s te snoeien, is om de plant kort en slank te houden. Allereerst snoei je de oude bloemen. Deze moeten worden verwijderd zodat ze de energie niet gebruiken om nieuwe bloemen te maken. Verwijder ook alle dode, verdorde bladeren, stelen en stokken. Als je een meer bepaalde vorm wilt creëren, kan je kleine takken afknippen. Probeer de takken netjes en regelmatig te knippen om een mooi uiterlijk te creëren.

Als je de Hortensia’s in de lente hebt gesnoeid, is het een goed idee om wat kalk op de plant te strooien om de groei te stimuleren. Als je alleen het bovenste gedeelte van de plant hebt gesnoeid, kan je het beste wat gemengd met wat grasomloop, met een laag van minstens 3 centimeter, om de plant te beschermen en vocht op te nemen.

Verzorging na het snoeien

Nadat je de Hortensia’s hebt gesnoeid, kan je de plant wat extra water geven en wat mest toegevoegen. Dit helpt de planten in de groei te ondersteunen. Als de Hortensia’s thuis in je tuin groeien, is het belangrijk dat je een dikke laag mulch toevoegt. Dit houdt het vocht vast en voorkomt dat er onkruid ontstaat. Voor het beste resultaat water je de planten twee keer per week, veel vaker als de temperaturen oplopen.

Conclusie

Hortensia’s zijn een waardevolle plant voor tuinen en parken. Om ervoor te zorgen dat de Hortensia’s goed groeien en mooie bloemen hebben, moet je ze met zorg snoeien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste gereedschappen gebruikt voor het snoeien en dat je in de juiste tijd snoeit. Ook na het snoeien is het van belang om de planten goed te verzorgen en wat extra vocht en mest toe te voegen. Als je deze handelingen uitvoert volgens de richtlijnen hierboven, zal de Hortensia bloeien in al zijn pracht en praal in je tuin.

Plaats een reactie